Mangovo-kefírové smoothie
Mléčný i nemléčný koktejl. Zkuste kefírové smoothie z domácího mléčného nebo kokosového kefíru.
Nachystejte si
- 300 ml mléčného kefíru (nebo vyzkoušejte vegan verzi s kokosovým kefírem)
- 1 menší banán
- ½ hrnku rozmixovaného manga
- dle chuti med, javorový nebo čekankový sirup na doslazení
- lístky máty na ozdobu
Postup přípravy
1. Připravte si mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur nebo kokosový kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
2. Hotový kefír rozmixujte s ovocem a doslaďte dle chuti. Před podáváním ozdobte lístky máty.
Tip
Smoothie neobsahuje zdroje bílkovin, není tedy vhodné jako plnohodnotné jídlo - snídaně nebo svačina. Pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr.