Matcha vodní kefír

Nachystejte si

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. Do sklenice nalijte hotový vodní kefír.

3. Přidejte matcha čaj, případně oslaďte a ušlehejte ručním šlehačem. Pokud šlehač nevlastníte, dejte matcha čaj do malé misky, zalijte trochou vodního kefíru a rozšlehejte metličkou (příp. lžičkou, ale mohou zůstat hrudky).

2. Směs přelijte do sklenice a dolijte zbytek kefíru. Dle chuti doslaďte a promíchejte. Dobrou chuť!

Co matcha vodní kefír skrývá?

Domácí vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností mikroorganismů. Má lehkou sladce-kyselou chuť, někomu může připomínat vineu či nealkoholický velmi jemný burčák. Je vzdáleným příbuzným kombuchy, avšak v chuti i vůni je méně octový. Je bohatý na přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné kyseliny i minerální látky.

Matcha = pravý japonský zelený čaj, ručne mletý na kamenných mlynoch, ktorý obsahující obrovské množství antioxidantů, polyfenolů, antokyaninů, flavonoidů, chlorofylu a dalších rostlinných látek, vitamínů i minerálů. Jeho účinky zahrnují vše od antibakteriálních vlastností přes schopnosti zlepšovat krevní tlak a cholesterol až po podporu imunity, zrychlení metabolismu a protistárnoucí účinky.