Nachystejte si

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. Do sklenice nalijte hotový vodní kefír.

3. Přidejte matcha čaj, případně oslaďte a ušlehejte ručním šlehačem. Pokud šlehač nevlastníte, dejte matcha čaj do malé misky, zalijte trochou vodního kefíru a rozšlehejte metličkou (příp. lžičkou, ale mohou zůstat hrudky).

2. Směs přelijte do sklenice a dolijte zbytek kefíru. Dle chuti doslaďte a promíchejte. Dobrou chuť!

Co matcha vodní kefír skrývá?

Domácí vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností mikroorganismů. Má lehkou sladce-kyselou chuť, někomu může připomínat vineu či nealkoholický velmi jemný burčák. Je vzdáleným příbuzným kombuchy, avšak v chuti i vůni je méně octový. Je bohatý na přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné kyseliny i minerální látky.

Matcha = pravý japonský zelený čaj, ručne mletý na kamenných mlynoch, ktorý obsahující obrovské množství antioxidantů, polyfenolů, antokyaninů, flavonoidů, chlorofylu a dalších rostlinných látek, vitamínů i minerálů. Jeho účinky zahrnují vše od antibakteriálních vlastností přes schopnosti zlepšovat krevní tlak a cholesterol až po podporu imunity, zrychlení metabolismu a protistárnoucí účinky.