Medová superkaše s višněmi a bobulemi

Medová superkaše s višněmi a bobulemi

Kaše přes noc, která skýtá zdravý slaďoučký med, účinky úžasných superpotravin, sladko-kyselkavých višní, borůvek, rybízu a jahůdek. Plná probiotik, vitamínů a minerálů. Veganská varianta lze udělat třeba z javorového sirupu.

Ingredience

  • 1 lžíce kvalitního medu
  • 2 – 3 lžíce vloček
  • cca 200 ml domácího mléčného nebo veganského kefíru
    • nebo místo kefíru použijte kombinaci svého oblíbeného (rostlinného) jogurtu a přidejte cca panáka (vodního) kefíru dle hustoty kaše (pro dodání většího spektra probiotik)
  • hrst lyofilizovaných višní
  • hrst bobulovitého ovoce – čerstvé nebo lyofilizované, jako rybízborůvky a jahody
  • 1 lžička superpotravin v prášku: borůvky, maliny, bobule Acai nebo Maqui
  • 1 lžíce čerstvě mletého lněného semínka 
  • doporučuji přidat také špetku pravé vanilky (dávám od Sonnentoru)

WUGI SUperkaše přes noc s bobulovinami

      Jak na to

      Všechny suroviny (kromě čerstvého ovoce) promíchejte ve skleničce nebo misce, uzavřete a nechte přes noc na kuchyňské lince (pokud máte doma hodně teplo, dejte do lednice). Lyofilizované ovoce můžete přidat ihned, čerstvé ovoce přidejte až ráno. Ráno máte kaši přes noc hotovou. Dobrou chuť!

      Superkaše

      Vločky fermentované přes noc s domácím kefírem jsou skvělým zdrojem probiotik a snadno dostupných živin. Superpotraviny a bobulovité ovoce patří mezi skvělé antioxidanty a poskytují nám řadu vitamínů a minerálů, které si díky šetrnému zpracování - lyofilizaci - uchovalo. Čerstvě mleté lněné semínko je zdrojem důležitých zdravých tuků - omega 3 a kvalitní med má dobré antibakteriální a antivirové účinky. A když připravujeme přes noc, tak navíc ráno vstáváme k hotovému :)

      Vše o vločkách přes noc se dočtete v E-booku ZDARMA zde.

      Barevné superpotraviny jako úžasné antioxidanty _ WUGI