Meduňkový kefír

Meduňkový kefír

Nachystejte si

  • 500 ml vodního kefíru
  • 1 – 2 polévkové lžíce meduňkového bylinného sirupu nebo hrst meduňkových lístků s trochou přírodního třtinový cukru, sirupu či medu
  • plátky citronu a lístky meduňky na ozdobu

Postup přípravy

Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur a pusťte se do ochucování! 

1. K hotovému vodnímu kefíru do uzaviratelné láhve přilijte meduňkový sirup, příp. hrst meduňkových lístků a cukr dle chuti, citrónovou šťávu a dobře promíchejte. Láhev plňte max. 2 - 3 cm pod okraj. 

2. Láhev uzavřete a nechte směs při pokojové teplotě dofermentovat několik dalších hodin - ideálně 12 - 24 h. Během dalších hodin při dofermentování přátelské bakterie v kefíru požerou přidaný cukr, kefír získá lahodnou meduňkovou chuť a je-li láhev dobře uzavřená a není zcela naplněná, kefír by měl začít také perlit.

3. Před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky meduňky. Dobrou chuť! :)