Meduňkový kefír
Kombinace citrónové jemné vůně meduňky a osvěžujícího probiotického vodního kefíru.
Nachystejte si
- 500 ml vodního kefíru
- 1 – 2 polévkové lžíce meduňkového bylinného sirupu nebo hrst meduňkových lístků s trochou přírodního třtinový cukru, sirupu či medu
- plátky citronu a lístky meduňky na ozdobu
Postup přípravy
Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur a pusťte se do ochucování!
1. K hotovému vodnímu kefíru do uzavíratelné láhve přilijte meduňkový sirup, příp. hrst meduňkových lístků a cukr dle chuti, citrónovou šťávu a dobře promíchejte. Láhev plňte max. 2 - 3 cm pod okraj.
2. Láhev uzavřete a nechte směs při pokojové teplotě dofermentovat několik dalších hodin - ideálně 12 - 24 h. Během dalších hodin při dofermentování přátelské bakterie v kefíru požerou přidaný cukr, kefír získá lahodnou meduňkovou chuť a je-li láhev dobře uzavřená a není zcela naplněná, kefír by měl začít také perlit.
3. Před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky meduňky. Dobrou chuť! :)