Poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka s lesním ovocem je vhodný jako snídaně, svačina i dezert do skleničky. Je slaďoučký a přitom zdravý a lehce stravitelný. Obsahuje důležité probiotické bakterie, prebiotickou vlákninu i postbiotika - látky, které bakterie při fermentaci do kefíru tvoří. Nechte si chutnat!

Nachystejte si

  • 250 ml mléčného kefíru
  • 1/2 hrnku lesního ovoce a nebo 1 polévková lžíce kvalitního džemu z lesního ovoce
  • rybíz, maliny nebo borůvky na ozdobu
  • med dle chuti na doslazení

Postup přípravy

Domácí mléčný kefír je skvělou zdravou snídaní i svačinou. Připravte si mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur a pusťte se do ochucování! 

Hotový kefír rozmixujte s lesním ovocem a medem nebo džemem. Před podáváním ozdobte ovocem.