Mléčný kefír s lesním ovocem
Poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka s lesním ovocem je vhodný jako snídaně, svačina i dezert do skleničky. Je slaďoučký a přitom zdravý a lehce stravitelný. Obsahuje důležité probiotické bakterie, prebiotickou vlákninu i postbiotika - látky, které bakterie při fermentaci do kefíru tvoří. Nechte si chutnat!
Nachystejte si
- 250 ml mléčného kefíru
- 1/2 hrnku lesního ovoce čerstvého, mraženého nebo hrst lyofilizovaného
- ovoce na ozdobu
- med dle chuti na doslazení
Postup přípravy
Domácí mléčný kefír je skvělou zdravou snídaní i svačinou. Připravte si mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
Hotový kefír rozmixujte s lesním ovocem a medem. Před podáváním ozdobte ovocem.