Mrkvová probio pomazánka na zdravou parádu
S jednoduchými věcmi můžete nadělat spoustu parády. Dnes to bude živá mrkvová pomazánka, které to nejvíce sluší na kváskovém žitném chlebu a se zeleninovými hranolky. Je moc jednoduchá a skvělá i pro děti :)
Ingredience
- 200 ml domácího mléčného kefíru
- nebo čerstvého kefírového tvarohu
- případně, pokud nemáte kefír dostatečně hustý, smíchejte jej 1:1 s plnotučným tvarohem
- 3 mrkve
- 1 malá cibulka
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky kurkumy
- libovolně: lahůdkové droždí (jako zdroj B vitamínů a dodání intenzivnější chuti)
Jak na to
Mrkvičku nastrouhejte na drobno a smíchejte s kefírem/kefírovým tvarohem. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, dochuťte solí, pepřem, kurkumou a příp. i lahůdkovým droždím. Dozdobte čerstvými bylinkami a užijte si ji :)