Nepečené karobové sušenky
Nepečené karobové sušenky
Pokaždé, když máte chuť na něco sladkého je skvělé mít v lednici tyhle jednoduché vločkové sušenky. Zaženou chuť na čokoládové bomby, navíc jsou plné živin a minerálů. Víte o všem, co v sušenkách je a nemusíte mít špatné svědomí.
Suroviny na asi 12 sušenek
- 1 a ½ hrnku jemných vloček
- ¼ hrnku domácího mléčného nebo kokosového* kefíru
- ¼ hrnku medu
- ¼ hrnku kokosového oleje (roztopeného)
- 2 lžíce kakaa nebo karobu
- ¼ hrnku arašídového nebo ořechového másla Šufánek dle chuti
Jak na to?
-
V misce smíchejte vločky s roztopeným kokosovým olejem, medem a kakaovým nebo karobovým práškem.
-
Přidejte kefír a arašídové či ořechové máslo a dobře promíchejte.
-
Lžící nabírejte směs a na pečícím papíru tvarujte malé hrudky. Před podáváním dejte alespoň na 30 minut do mrazáku nebo do lednice, aby se sušenky nerozpadaly.
Trávení friendly/vhodné pro tyto diety:
bezlepkové (z bezlepkových ovesných vloček), bez laktózy*, vegan*