Nutellová zmrzka s kousky čokolády (vegan, probiotická)
Vegan probiotická zmrzka s nezaměnitelnou chutí Nutelly díky kombinaci Bio 70 % čokolády a 100 % lískooříškového másla. Takové zdravé mlsání vám v létě nesmí chybět. Ve zmrzce je pouze sušená třtinová šťáva z horké 70 % čokolády Ajala a banán, které ji dělají příjemně sladkou, zároveň vláknina z banánu zpomaluje vstřebávání cukru do těla. Obsahuje spoustu bílkovin a zdravých tuků z ořechového másla a cenné flavonoidy, minerály a antioxidanty z čokolády. Dobrou chuť!
Ingredience
5 - 7 lžic horké čokolády Ajala Elixír (skvělá i do studených receptů, více čokolády pro intenzivnější chuť)
200 ml kokosového mléka (bez emulgátorů a jiných aditiv)
200 ml kokosového kefíru jako zdroj prospěšných probiotik (recept zde)
Aby se horká čokoláda Ajala Elixír hezky rozpustila, je lepší ji dát do hrnce s kokosovým mlékem, trošku zahřát (netřeba vařit) a kousky rozpustit. Poté hned dejte bokem vychladit.
Po vychlazení všechny ingredience kromě kousků tabulkové čokolády rozmixujte do hladka.
Do směsi přidejte kousky čokolády, promíchejte, vlijte do forem na nanuky (lze použít i kelímek od jogurtu nebo dejte do misky) a zamrazte.