Nutellová zmrzka s kousky čokolády (vegan, probiotická)
Vegan probiotická zmrzlina s lahodnou chutí Nutelly díky kombinaci Bio 70 % čokolády a lískových oříšků. Takové zdravé mlsání vám v létě nesmí chybět. Ve zmrzlině e pouze sušená třtinová šťáva z horké 70 % čokolády Ajala a banán, které ji dělají příjemně sladkou, zároveň vláknina z banánu zpomaluje vstřebávání cukru do těla. Obsahuje spoustu bílkovin a zdravých tuků z ořechového másla a cenné flavonoidy, minerály a antioxidanty z čokolády.
Ingredience
- 5 - 7 lžic horké čokolády Ajala Elixír (skvělá i do studených receptů, více čokolády pro intenzivnější chuť)
- 200 ml kokosového mléka (bez emulgátorů a jiných aditiv)
- 200 ml kokosového kefíru jako zdroj prospěšných probiotik
- 4 lžíce 100% lískooříškového másla nebo rozmixovaných lískových oříšků nebo máslo lískový ořech-čokoláda (potom použijte méně Ajala Elixír)
- 2 velké banány
- dle chuti kousky čokolády Ajala čokoláda kokosový krém (či jiná)
Postup
- Aby se horká čokoláda Ajala Elixír hezky rozpustila, je lepší ji dát do hrnce s kokosovým mlékem, trošku zahřát (netřeba vařit) a kousky rozpustit. Poté hned dejte bokem vychladit.
- Po vychlazení všechny ingredience kromě kousků tabulkové čokolády rozmixujte do hladka.
- Do směsi přidejte kousky čokolády, promíchejte, vlijte do forem na nanuky (lze použít i kelímek od jogurtu nebo dejte do misky) a zamrazte.
Ajala - Brněnská čokoláda v BIO kvalitě
Šufan - poctivá ořechová másla z Moravy