Orange crunch chia puding (s domácí pomerančovou kůrou)

Jestli vás baví chia pudingy, ale dochází vám nápady, vyzkoušejte recept na pomerančový chia puding "orange crunch". Je lehký, svěží a plný vitamínů a probiotik. Pokud se rozhodnete pro domácí pomerančovou kůru. příprava zabere trochu víc času. Jinak ji samozřejmě můžete koupit a jde ráz na ráz.
Ingredience
- 1 celý pomeranč
- 100 ml domácího mléčného kefíru WUGI
- 1 banán
- 1 lžíce Šufan Mandle - Bílá Čokoláda
- 3 lžíce chia semínek (nebo více podle chuti)
Jak na to
- Pokud chcete čerstvou domácí pomerančovou kůru, zahajte přípravu už večer (jinak můžete pomerančovou kůru koupit a skočit až na 3. bod přípravy). Pečlivě omyjte pomeranč a dobrou škrabkou (nebo na struhadle) z kůry nastrouhejte kousky, které dáte sušit na topení. Dávejte pozor, aby na kůře nezůstaly bílé části, které jsou hořké. Kůru nechte uschnout do rána.
- Na pomerančový prášek si připravte mlýnek na kávu nebo hmoždíř a sušenou kůru rozemelte v mlýnku nebo v hmoždíři na jemný prášek.
- Z pomeranče vymačkejte šťávu, nalijte ji do mixéru, přidejte kefír, banán a ořechové máslo Šufánek. Pečlivě promixujte, až bude konzistence jemná a hladká. Smíchejte s chia semínky a špetkou pomerančového prášku, nechejte pár hodin nebo přes noc v lednici dofermentovat a nabobtnat chia semínka. Poté ozdobte zbytkem pomerančového prášku, ovocem a podávejte.
Já dávám chia puding i vločky do skleniček s víčkem, protože je to super rychlá svačinka do školy nebo do práce. Ráno ji prostě lapnu a jdu :)