Jestli vás baví chia pudingy, ale dochází vám nápady, vyzkoušejte recept na pomerančový chia puding "orange crunch". Je lehký, svěží a plný vitamínů a probiotik. Pokud se rozhodnete pro domácí pomerančovou kůru. příprava zabere trochu víc času. Jinak ji samozřejmě můžete koupit a jde ráz na ráz. 

Ingredience

Jak na to

  1. Pokud chcete čerstvou domácí pomerančovou kůru, zahajte přípravu už večer (jinak můžete pomerančovou kůru koupit a skočit až na 3. bod přípravy). Pečlivě omyjte pomeranč a dobrou škrabkou (nebo na struhadle) z kůry nastrouhejte kousky, které dáte sušit na topení. Dávejte pozor, aby na kůře nezůstaly bílé části, které jsou hořké. Kůru nechte uschnout do rána. 
  2. Na pomerančový prášek si připravte mlýnek na kávu nebo hmoždíř a sušenou kůru rozemelte v mlýnku nebo v hmoždíři na jemný prášek. 
  3. Z pomeranče vymačkejte šťávu, nalijte ji do mixéru, přidejte kefír, banán a ořechové máslo Šufánek. Pečlivě promixujte, až bude konzistence jemná a hladká. Smíchejte s chia semínky a špetkou pomerančového prášku, nechejte pár hodin nebo přes noc v lednici dofermentovat a nabobtnat chia semínka. Poté ozdobte zbytkem pomerančového prášku, ovocem a podávejte. 

Já dávám chia puding i vločky do skleniček s víčkem, protože je to super rychlá svačinka do školy nebo do práce. Ráno ji prostě lapnu a jdu :)