OvernightOats - Fíková s mákem a vlašskými ořechy

OvernightOats - Fíková s mákem a vlašskými ořechy

Mák buď milujete nebo nesnášíte. My ho milujeme, jinak bychom ho samozřejmě necpali do této fíkové kaše (nemilovníci máku rádi nahradí mák třeba chia semínky). Fík je také pochoutka sám o sobě - pro nás i střevní mikrobiotu díky prebiotické vláknině. Obsahuje hodně draslíku, který je důležitý pro zdraví srdce a cév, dále taky hořčíku, vápníku a dalších minerálů, po kterých zase hodně poptává náš nervový systém a svaly. Fík pomáhá normalizovat krevní tuky a podporuje správnou funkci střev, a to hlavně, když chodíme na záchod moc málo a tělo se správně neočišťuje. Mák je zase bohatý na vápník, zdravé tuky a bílkoviny (asi 20 %). Teď už přeji dobrou chuť a spokojený mikrobiom.

Potřebujete

Jak na to

Všechny ingredience smíchejte ve skleničce (pokud berete ráno s sebou) nebo v misce. Sklenici uzavřete nebo misku přikryjte, nechte na kuchyňské lince nebo dejte do ledničky (pokud je doma opravdu horko, třeba přes léto). Ráno můžete dozdobit kouskem čerstvého fíku a kokosovými plátky. 

Kaši můžete přihřát postavením sklenice do horké vody. Pokud potřebujete kaši horkou, můžete ji vyklopit do hrnce a prohřát celou, tak se sice probiotika ničí, ale smysl kaše přes noc - rozložení antiživin - je splněn.

Vhodné pro stravování:

vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)

Fíková kaše přes noc s mákem a vlašskými ořechy s WUGI domácím kefírem