OvernightOats - hrušková se skořicí
Na podzim u mě vítězí hruška se skořicí. Hruška je královna podzimu, pomáhá snižovat krevní tlak, je bohatá na draslík, podporuje fungování ledvin, je přírodním antioxidantem a je lehce stravitelná. Přidejte k ní voňavou skořici, trochu ořechového másla a vločky a máte dokonalou overnight kaši.
Ingredience
- 1 zralá hruška nebo 2–3 lžíce odvařené hrušky
- 150 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
- 1 lžíce ořechového másla Šufan
- 1/2 lžičky skořice
- 1–2 lžíce ovesných vloček
- 1 lžička chia semínek
Tip
- pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr
Postup
Polovinu omyté a vypeckované hrušky rozmixujte s ořechovým máslem a kefírem. Smíchejte s ostatními surovinami. Ve skleničce nebo krabičce nechejte kaši přes noc v lednici. Druhou polovinu hrušky nakrájejte na plátky a přimíchejte ráno do hotové kaše.
Ořechová másla Šufánek do kaší přidáváme na doslazení a jako zdroj bílkovin. Dosladit můžete také kvalitním medem, sladěnkou nebo třeba javorovým sirupem. Jako zdroj živin, které déle zasytí a neobsahují tolik cukru jsou však vhodnější ořechová másla.
Vhodné pro stravování:
vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)