Na podzim u mě vítězí hruška se skořicí. Hruška je královna podzimu, pomáhá snižovat krevní tlak, je bohatá na draslík, podporuje fungování ledvin, je přírodním antioxidantem a je lehce stravitelná. Přidejte k ní voňavou skořici, trochu ořechového másla a vločky a máte dokonalou overnight kaši. 

Ingredience

  • 1 zralá hruška nebo 2–3 lžíce odvařené hrušky
  • 150 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
  • 1 lžíce ořechového másla Šufan 
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1–2 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžička chia semínek

Tip

  • pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr

Postup

Polovinu omyté a vypeckované hrušky rozmixujte s ořechovým máslem a kefírem. Smíchejte s ostatními surovinami. Ve skleničce nebo krabičce nechejte kaši přes noc v lednici. Druhou polovinu hrušky nakrájejte na plátky a přimíchejte ráno do hotové kaše.

Ořechová másla Šufánek do kaší přidáváme na doslazení a jako zdroj bílkovin. Dosladit můžete také kvalitním medem, sladěnkou nebo třeba javorovým sirupem. Jako zdroj živin, které déle zasytí a neobsahují tolik cukru jsou však vhodnější ořechová másla.

Vhodné pro stravování:

vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)