OvernightOats - jablečná s kešu a černou moruší
OvernightOats - jablečná s kešu a černou moruší
Znáte černou moruši? Tak zaprvé chutná i těm, co výsostně nesnáší rozinky. A zadruhé je nutričně skvělá. Obsahuje látku moranolin, který zpomaluje vstřebávání sacharidů (prospěšné u cukrovky), je bohatá na železo, vitamín C a K, hořčík, draslík a další. Vyživuje krev, je vhodná pro všechny bledulky a poskytuje tělu významný antioxidant resveratrol - to je ten, který prý prodlužuje život milovníkům červeného vína. No, my červené ke snídan nepijem, ale moruši si rádi dáme. A ještě radši v téhle probiotické overnight, kde je s konopným semínkem - zdrojem komplexních bílkovin a omega 3 kyselin.
Ingredience
- cca 150 ml domácího mléčného nebo veganského kefíru (množství dolijte dle množství vloček a hustoty kaše)
- 2–3 lžíce vloček
- 1 lžíce konopných semínek
- 1 jablko nebo 2–3 lžíce odvařeného jablka
- 1 lžíce ořechového másla dle chuti
- větší hrst Bio černé moruše
- lžička skořice
- kešu na ozdobu
Tip:
- pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr
Jak na to
Jablko nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Všechny ingredience smíchejte ve skleničce (pokud berete ráno s sebou) nebo v misce a dejte do ledničky. Kefíru dejte více, pokud byste dali vloček víc a konzistence byla příliš hustá, hodně tekutiny vsáknou. Ráno jen čapnete skleničku nebo dozdobíte kaši v misce a podáváte.
TIP: Pokud chcete mít kaši teplou, ale snadno stravitelnou (rozložené antiživiny), ráno postavte misku či sklenici do horké vody, příp. přilijte trochu vařící vody ke směsi a promíchejte. Tak neusmrtíte probiotické bakterie. Celou kaši můžete ale i uvařit, smysl rozložení antiživin zůstane zachován.
Vhodné pro stravování:
vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)