OvernightOats - kaše přes noc s podzimními jablky

Overnight Oats (aneb vločky přes noc) už jste určitě zkoušeli, že ano? Je to dokonalá varianta rychlé snídaně, které je chutná a dodá vám spoustu energie. Navíc přes noc fermentovaná s WUGI domácím kefírem, takže je snadno stravitelná, jsou v ní rozložené antiživiny a obsahuje také probiotika a prebiotika pro zdraví vašich střev. K tomu vitamíny a cennou vlákninu z ovoce, bílkoviny a zdravé tuky z Šufánkovic ořechového másla. Podzimní recept na kaši s jablky a perníkovým kořením si zamilujete také jako svačinku do práce.

Ingredience

  • 100 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
  • 100 ml jablečného pyré (nebo dvě jablka)
  • hrst ovesných vloček
  • lžíce ořechového másla Šufánek podle chuti
  • špetka skořice
  • špetka perníkového koření
  • lžička chia semínek

Jak na to

Jestli už máte pyré připraveno, už jen mícháte ingredience dohromady. Pokud nemáte, jablka oloupejte, nakrájejte na kostky, poduste na přepuštěném másle nebo kokosovém oleji (nebo jen s trochou vody), rozmixujte na hladké pyré a nechejte vychladnout.

Všechny ingredience smíchejte ve skleničce nebo uzavíratelné misce a uložte do chladničky. Ráno budete mít připravenou lehkou snídani nebo svačinku.

TIP: Pokud chcete mít kaši teplou, ale snadno stravitelnou (rozložené antiživiny), smíchejte všechny suroviny kromě jablečného pyré a nechte přes noc v uzavřené sklenici na kuchyňské lince či v lednici. Ráno buď přidejte horké jablečné pyré nebo přilijte trochu vařící vody, promíchejte a poté přidejte ovoce. Tímto způsobem neusmrtíte probiotické bakterie. Celou kaši však můžete uvařit, smysl přípravy přes noc - rozložení antiživin, ale zůstane zachován.

Vhodné pro stravování:

vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)