OvernightOats - kaše s dýňovým pyré

Až budete dělat dýňovou polévku, nesolte ji hned na začátku, ale odložte si pár povařených kousků dýně. Můžete z nich udělat pyré, které je naprosto luxusní do cheescakes anebo do overnight kaše, jakou jste ještě neměli. Další varianta skvělé snídaně nebo svačinky, která se neomrzí. Fermentovaná, probiotická, prebiotická.

Ingredience

  • cca 3 lžíce dýňového pyré (pyré ze 100 g dýně)
  • 150 ml domácího mléčného kefíru WUGI (může být i vegan z kokosového nebo rostlinného mléka)
  • 2 - 3 lžíce ovesných, příp. jiných vloček
  • lžička skořice
  • lžička medu
  • 1 - 2 lžičky ořechového másla Šufánek
  • lžička vlašškých ořechů nasekaných na kousky
  • kousek čokolády Ajala nastrouhaný na drobno

Jak na to

Dýni povařte v trošce vody a rozmixujte ji na pyré. Kdyby bylo příliš husté, zřeďte ho malinko vodou, ve které jste dýni vařili. Smíchejte se lžící medu. Do skleničky dejte domácí kefír WUGI, přidejte pyré, vločky, ořechové máslo, skořici, vlašské ořechy a čokoládu. Všechno důkladně promíchejte a nechejte přes noc v lednici fermentovat. Na ráno budete mít připravenou luxusní snídani nebo skvělou svačinu do práce.

TIP: Pokud chcete mít kaši teplou, ale snadno stravitelnou (rozložené antiživiny), smíchejte všechny suroviny kromě dýňového pyré a nechte přes noc v uzavřené sklenici na kuchyňské lince či v lednici. Ráno buď přidejte horké dýňové pyré nebo přilijte trochu vařící vody, promíchejte a následně přimíchejte pyré či ovoce. Tak neusmrtíte probiotické bakterie. Celou kaši můžete ale i uvařit, smysl rozlložení antiživin zůstane zachován.

Vhodné pro stravování:

vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)