Podzimní švestky jsou snad nejdokonalejším ovocem. Koláče, knedlíky, povidla, slivovice... a my jsme si z nich udělali overnight kaši. Dokonale podzimní chuť navíc s vitamínem B, vláknina, nenasycené mastné kyseliny, zinek a díky kefíru také probiotika. Vybírejte sladké plody a nechejte si chutnat. 

Ingredience

  • 150 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
  • 1 lžíce ořechového másla Šufan
  • 1 lžíce ovesných vloček (mohou být i bezlepkové)
  • 4 zralé švestky nebo 3 lžíce odvařené švestky
  • perníkové koření
  • lžička medu
  • lžička chia semínek

Postup

Švestky omyjte a nakrájejte na malé kousky nebo je rozmixujte s kefírem. Odvařenou švestku stačí smíchat s kefírem. Přidejte všechny ostatní suroviny, promíchejte a naplňte do skleničky. Nechejte přes noc uzrát a před jídlem ještě dozdobte čerstvými švestkami. 

Vhodné pro stravování:

vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)