OvernightOats - podzimní švestková s perníkovým kořením
Podzimní švestky jsou snad nejdokonalejším ovocem. Koláče, knedlíky, povidla, slivovice... a my jsme si z nich udělali overnight kaši. Dokonale podzimní chuť navíc s vitamínem B, vláknina, nenasycené mastné kyseliny, zinek a díky kefíru také probiotika. Vybírejte sladké plody a nechejte si chutnat.
Ingredience
- 150 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
- 1 lžíce ořechového másla Šufan
- 1 lžíce ovesných vloček (mohou být i bezlepkové)
- 4 zralé švestky nebo 3 lžíce odvařené švestky
- perníkové koření
- lžička medu
- lžička chia semínek
Postup
Švestky omyjte a nakrájejte na malé kousky nebo je rozmixujte s kefírem. Odvařenou švestku stačí smíchat s kefírem. Přidejte všechny ostatní suroviny, promíchejte a naplňte do skleničky. Nechejte přes noc uzrát a před jídlem ještě dozdobte čerstvými švestkami.
Vhodné pro stravování:
vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)