OvernightOats - tropická ovesná s banánem, citrónovou kúrou a čokoládou
OvernightOats - tropická s banánem, citrónovou kúrou a čokoládou
Další ze série vloček přes noc. Proč ty? Jsou totiž několik hodin fermentované, snadno stravitelné a plné probiotik díky WUGI domácímu kefíru.Navíc chutnají (extrémně) dobře, ráno máte bez práce a váš mikrobiom je spokojený. Tak šup na ni.
Ingredience
- 150 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
- 1 banán
- 2- 3 lžíce ovesných vloček (kefíru dolijte dle množství vloček, hodně toho vsáknou)
- 1 lžíce chia semínek
- 1 - 2 lžíce ořechového másla Šufánek (jaké máte oblíbené, perfektní je mandlové)
- kůra z 1 bio citrónu (nebo jej velmi dobře omyjte)
- strouhaná Ajala čokoláda + pár čtverečků na ozdobu
Jak na to
Kaši připravujte do misky nebo přímo do uzavíratelné skleničky, pokud ráno berete s sebou do práce či do školy. Vločky zalijte kefírem, přimíchejte všechny ostatní ingredience a dejte přes noc do ledničky. Ráno můžete dozdobit čtverečky čokolády, kolečky banánu nebo jen čapnete sklenici a utíkáte.
Ovoce je možné do kaší přidávat až ráno.
TIP: Pokud chcete mít kaši teplou, ale snadno stravitelnou (rozložené antiživiny), ráno postavte misku či sklenici do horké vody a přilijte trochu vařící vody ke směsi. Tak neusmrtíte probiotické bakterie. Celou kaši můžete ale i uvařit, smysl rozlložení antiživin zůstane zachován.
Vhodné pro stravování:
vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)