OvernightOats - tropická s banánem, citrónovou kúrou a čokoládou

Další ze série vloček přes noc. Proč ty? Jsou totiž několik hodin fermentované, snadno stravitelné a plné probiotik díky WUGI domácímu kefíru.Navíc chutnají (extrémně) dobře, ráno máte bez práce a váš mikrobiom je spokojený. Tak šup na ni.

Ingredience

  • 150 ml domácí mléčného kefíru WUGI (může být i vegan - kokosový nebo z rostlinného mléka)
  • 1 banán
  • 2- 3 lžíce ovesných vloček (kefíru dolijte dle množství vloček, hodně toho vsáknou)
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 - 2 lžíce ořechového másla Šufánek (jaké máte oblíbené, perfektní je mandlové)
  • kůra z 1 bio citrónu (nebo jej velmi dobře omyjte)
  • strouhaná Ajala čokoláda + pár čtverečků na ozdobu

    Jak na to

    Kaši připravujte do misky nebo přímo do uzavíratelné skleničky, pokud ráno berete s sebou do práce či do školy. Vločky zalijte kefírem, přimíchejte všechny ostatní ingredience a dejte přes noc do ledničky. Ráno můžete dozdobit čtverečky čokolády, kolečky banánu nebo jen čapnete sklenici a utíkáte.

    Ovoce je možné do kaší přidávat až ráno.

    TIP: Pokud chcete mít kaši teplou, ale snadno stravitelnou (rozložené antiživiny), ráno postavte misku či sklenici do horké vody a přilijte trochu vařící vody ke směsi. Tak neusmrtíte probiotické bakterie. Celou kaši můžete ale i uvařit, smysl rozlložení antiživin zůstane zachován.

    Vhodné pro stravování:

    vegetarián, vegan a bezmléčná dieta (z kokosového kefíru), bezlepková (z bezlepkových vloček)

    Kaše přes noc (overnght oats) WUGI recepty