Pikantně sladká kaše

Pikantně sladká kaše

Nachystejte si

  • hrnek vloček (libovolně ovesné, pohankové atd.)
  • hrnek domácího mléčného kefíru
  • 1 banán
  • med nebo javorový sirup dle chuti na doslazení
  • Sonnentor koření Všechno nejmilejší
  • jahody nebo jiné ovoce a semínka na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte si domácí mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur

2. Poté zalijte vločky zrhuba hrnkem mléčného kefíru a nechte odstát, případně si směs přichystejte večer a nechte přes noc fermentovat na kuchyňské lince, v létě v horkách v lednici.

3. K vločkám pak přidejte rozmačkaný banán, špetku koření, dle chuti doslaďte a promíchejte.

4. Ozdobte ovocem a semínky. Dobrou chuť!

Co v kaši najdeme?

Domácí mléčný kefír = obsahuje komplexní bílkoviny a prospěšné probiotické bakterie. Kefír připravený z plnotučného mléka je lehce stravitelný s minimum laktózy, dodává zdravé tuky, vitamíny (hlavně vit. D, A, K2) a minerály (zejména vápník, hořčík a fosfor).

Banán = doplní energii a zasytí prebiotickou vlákninou. Tělu dodává hořčík, draslík, fosfor a řadu vitamínů (A, C, E, K, sk. B).

Všechno nejmilejší = ostře sladká směs jahod, růže, malin, koriandru, vanilky, chrpy a růžového pepře. Růžový pepř nemá s klasickým pepřem nic společného. Chutná mírně pikantně, má neobyvklé aroma a se svými antibakteriálními a protizánětlivými účinky je součástí tradiční medicíny.