Kefírové kultury do vody nebo rostlinného mléka. Probiotická limča pro zdravý mikrobiom. Skvělá i pro vegany.
Pikantně sladká kaše

Pikantně sladká kaše
Nachystejte si
- hrnek vloček (libovolně ovesné, pohankové atd.)
- hrnek domácího mléčného kefíru
- 1 banán
- med nebo javorový sirup dle chuti na doslazení
- Sonnentor koření Všechno nejmilejší
- jahody nebo jiné ovoce a semínka na ozdobu
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte si domácí mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Poté zalijte vločky zrhuba hrnkem mléčného kefíru a nechte odstát, případně si směs přichystejte večer a nechte přes noc fermentovat na kuchyňské lince, v létě v horkách v lednici.
3. K vločkám pak přidejte rozmačkaný banán, špetku koření, dle chuti doslaďte a promíchejte.
4. Ozdobte ovocem a semínky. Dobrou chuť!
Co v kaši najdeme?
Domácí mléčný kefír = obsahuje komplexní bílkoviny a prospěšné probiotické bakterie. Kefír připravený z plnotučného mléka je lehce stravitelný s minimum laktózy, dodává zdravé tuky, vitamíny (hlavně vit. D, A, K2) a minerály (zejména vápník, hořčík a fosfor).
Banán = doplní energii a zasytí prebiotickou vlákninou. Tělu dodává hořčík, draslík, fosfor a řadu vitamínů (A, C, E, K, sk. B).
Všechno nejmilejší = ostře sladká směs jahod, růže, malin, koriandru, vanilky, chrpy a růžového pepře. Růžový pepř nemá s klasickým pepřem nic společného. Chutná mírně pikantně, má neobyvklé aroma a se svými antibakteriálními a protizánětlivými účinky je součástí tradiční medicíny.