Pohanková kaše s jablkem, skořicí a kefírem
Kaše hezky česky - s pohankovými vločkami, jablíčkem, skořicí a medem. Poctivá kaše fermentovaná kefírem.
Nachystejte si
- cca 150 - 200 ml mléčného kefíru
- 3 - 4 polévkové lžíce pohankových vloček
- 1 malé jablko nakrájené nadrobno
- hrst rozinek
- 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu na doslazení
- špetka skořice
- plátky jablka na ozdobu
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Pokud budete připravovat kaši přes noc, smíchejte v misce hotový mléčný kefír a pohankové vločky, misku zakryjte a nechte do rána stát na kuchyňské lince (fermentovat při pokojové teplotě). Ráno přidejte zbylé ingredience. Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější. Pokud si potřebujete vzít kaši s sebou do školy či do práce, připravte si ji do uzavíratelné sklenice a ráno ji jen čapněte a utíkejte :)
3. Kaši si můžete také připravit ihned před konzumací, jen vločky přelejte vařící vodou a nechte 2 minutky odstát a poté smíchejte s ostatními ingrediencemi.