Pohanková kaše s jablkem, skořicí a kefírem

Pohanková kaše s jablkem, skořicí a kefírem

Nachystejte si

  • cca 150 ml mléčného kefíru
  • 3 - 4 polévkové lžíce pohankových vloček
  • 1 malé jablko nakrájené nadrobno
  • hrst rozinek
  • 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu na doslazení
  • špetka skořice
  • plátky jablka na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2.K hotovému mléčnému kefíru do uzaviratelné sklenice nebo misky přidejte vločky, jablko, datle a skořici, oslaďte medem či sirupem a dobře promíchejte. Kaši můžete jíst hned, ale nejlepší je ji nechat přes noc při pokojové teplotě (v létě ve velkých horkách dejte do lednice). Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější a ji navíc takto připravou do sklenice můžete čapnout třeba s sebou do školy či do práce :)

3. Před podáváním ozdobte plátky jablek.