Pomerančovo kurkumové smoothie z kokosového kefíru

Kurkuma má vynikající protizánětlivé účinky, je skvělým antioxidantem a významně podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí. Příznivě působí na složení střevního mikrobiomu, u autoimunitních onemocnění a pomáhá léčit syndrom zvýšené střevní propustnosti. V kombinaci s pomerančem a kefírem je navíc opravdu moc dobrá. Aby se kurkumin (curcumin), aktivní látka z kurkumy, mohla v organismu vstřebat a pozitivně působit v celém těle, dává se do kombince s látkami piperin a quercetin

Ingredience na 1 porci

  • 200 ml kokosového kefíru připraveného z kokosové vody
  • 1 pomeranč
  • ½ banánu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • dle chuti med

Jak na to

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte.

Tip

Smoothie neobsahuje zdroje bílkovin, není tedy vhodné jako plnohodnotné jídlo - snídaně nebo svačina. Pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr.

Vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy, vegan, Paleo, Autoimunitní protokol (AIP)

Doporučené produkty1