Pomerančovo kurkumové smoothie z kokosového kefíru

Kurkuma má vynikající protizánětlivé účinky, je skvělým antioxidantem a významně podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí. Příznivě působí na složení střevního mikrobiomu, u autoimunitních onemocnění a pomáhá léčit syndrom zvýšené střevní propustnosti. V kombinaci s pomerančem a kefírem je navíc opravdu moc dobrá. 

Aby se kurkumin (curcumin), aktivní látka z kurkumy, mohla v organismu vstřebat a pozitivně působit v celém těle, dává se do kombince s látkami piperin a quercetin. Takový dobře vstřebatelný curcumin v optimální koncentraci najdete zde.

Ingredience na 1 porci

  • 200 ml kokosového kefíru připraveného z kokosové vody
  • 1 pomeranč
  • ½ banánu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • dle chuti med

Jak na to

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do jemné konzistence.

Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy, vegan, Paleo, Autoimunitní protokol (AIP)

Wugi výzva

Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI. 

Chci se zapojit