Probiotický kefírový avokádový dip
Probiotický kefírový avokádový dip
Taky máte chuť na něco lahodného a svěžího? Vyzkoušejte probiotický kefírový avokádový dip. Hodí se skvěle třeba k zelenině, zasytí a pomůže vám správně nastartovat trávení. Probiotika jsou živé organismy v kefíru, které pomáhají zlepšovat rovnováhu střevní mikroflóry. Kefír z Wugi kultur navíc můžete udělat i z kokosového mléka nebo z rostlinného mléka, a proto je dip vhodný i pro vegany.
Ingeridence
- 2 zralá avokáda
- 200 ml domácího mléčného příp. kokosového* kefíru
- nasekanou čerstvou petrželku
- nasekané chili papričky
- 1 lžíci panenského olivového oleje
- šťávu z 1/2 limetky
- sůl a pepř
Jak na to
Avokádo rozmixujte, vložte do velké mísy společně s ostatními surovinami a dobře promíchejte. Nechejte vychladit a podávejte se špalíčky zeleniny nebo s domácími zeleninovými hranolkami z trouby.
Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy*, vegan*, Paleo (předpokladem pro Paleo je BIO mléko od krav pasených na trávě)
Wugi výzva
Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI.