Šípkovo ibišková limonáda

Existuje něco lahodnější než domácí limonáda bez barviv, konzervantů a éček? Navíc taková, která prospívá vašemu zažívání? Seznamte se šípkovo ibiškovou kefírovou limonádou. Plná vitamínu C a látek, které snižují krevní tlak, chrání srdce a cévy, redukují zánět a pomáhají léčit onemocnění horních dýchacích cest. Medicína, která chutná :)

Ingredience

  • 500 ml vodního kefíru
  • 1 – 2 polévkové lžíce sypaný čaj šípek + ibišek

Jak na to

Smíchat, zavřít a nechat několik hodin stát. 

Podrobněji

Do uzavíratelné sklenice vlijte hotový vodní kefír, přidejte sušený čaj a sklenici uzavřete. Nechte stát při pokojové teplotě několik hodin (4 – 12 h), proběhne tzv. sekundární fermentace. V případě, že by byl kefír před přípravou výrazně málo sladký, přidejte lžíci cukru či javorového sirupu, kterým se budou moct kefírové kultury dále živit a vám po několika hodinách v nápoji zbyde cukru minimum.

Sklenici plňte max. ze 2/3. Když se kefírové kultury rozjedou, bude vám kefír hezky perlit.

Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy, vegan, Paleo, Autoimunitní protokol (AIP)

Wugi výzva

Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI. 

Chci se zapojit