Smoothie bowl s třešnemi (i pro vegany)

Smoothie bowl, to je snídaňová novinka, která nás bude bavit ještě hodně dlouho. Rychlá příprava, nádherně vypadají, jsou plné vitamínů a živin a výborně chutnají. A samozřejmě ještě pořád vězíme v třešňové mánii, takže dnešní smoothie bowl bude samozřejmě třešňové. Výhodou je, že s WUGI domácími kefíry si můžete smoothie bowl udělat jednoduše veganskou. Stačí klasický mléčný kefír nahradit kefírem z roslitnného/kokosového mléka, který se vyrábí pomocí vodních kultur WUGI. Jdeme na to?
Ingredience na 1 porci
- 2 hrsti vypeckovaných třešní
- 250 ml domácího mléčného kefíru (nebo třeba kokosového kefíru pro vegany)
- lžíce oříškového másla Šufánek
- na posypání ovoce, oříšky, granolu nebo kvalitní čokoládu
Jak na to?
Ovoce, oříškové máslo a domácí kefír společně rozmixujte mixérem nebo robotem na smoothie. Pokud se vám směs zdá příliš řídká, přidejte lžíci bílého jogurtu nebo hustého kefíru. Přelijte do misky, ozdobte ovocem, oříšky, granolou nebo porcí dobré hořké čokolády. Jednoduché, že?