Okurkové smoothie s jablkem

Milujeme smoothie nápoje a smoothie misky, protože patří ke snídaním, které jsou na stole za pár minut. Avšak často jsme po nich mívali rychle hlad. Nenechali jsme se odradit a našli způsob, jak smoothie vylepšit. Pojďte zjistit, jak zvýšit výživovou hodnotu smoothie a zajistit stabilní hladinu cukru v krvi po takové snídani.
Potřebujete
- 300 ml mléčného kefíru
- 2 lžíce ovesných vloček
- 1 jablko
- ½ salátové okurky
- hrst kopřivových listů nebo lžíce prášku ze sušených kopřiv
- 1 lžíce ořechového másla
- protein nebo kolagen pro doplnění bílkovin
- med podle chuti
- semínka na posypání
- čokoláda na posypání
Postup
- Ideálně den předem namočte ovesné vločky do mléčného kefíru a nechte na lince fermentovat. Nebo alespoň na pár hodin.
- Všechny ingredience kromě semínek a čokolády rozmixujte. Konzistence nemusí být úplně hladká, kousky ve smoothie vás donutí smoothie více kousat a zpomalit, což zlepší vaše trávení a rovněž to bude mít lepší vliv na glykemii. Bílkoviny v podobě kolagenu nebo proteinu a tuky v podobě ořechového másla zase zajistí dostatečnou výživovou hodnotu.
- Rozdělte do misek nebo sklenic a ozdobte semínky a čokoládou.
Výživné zelené smoothie vhodné na snídaně
Nebojte se experimentovat, zelené potraviny vám nejen na jaře zajistí potřebnou sílu a mají protialergenní účinky. Smoothie můžete doplnit o prášek z výhonků mladého ječmene, prášek z kopřivy, prášek ze šťávy mladého ječmene nebo na zahradě natrhat plané rostliny. Smoothie nezapomeňte vždy doplnit o kvalitní bílkoviny.
Autorka receptu: Tereza Marečková