Smoothie s višněmi a mléčným kefírem

Tento recept jsme vytvořili jako účinnou zbraň proti zácpě. Stejně jako višně budou fungovat i třešně nebo švestky a proto můžete ovoce podle chuti obměnit. Díky tomu, že semínka a vločky necháte přes noc fermentovat v mléčném kefíru, nabobtnají a při rozmixování udělají krásnou krémovou chuť. Smoothie je praktické jako svačina na cesty nebo do práce či jako rychlá snídaně. A pokud vaše trávení funguje v pořádku, klidně si jej vychutnejte taky! :)
Potřebujete na 2 porce
- 300 ml mléčného kefíru
- 2 lžíce ovesných vloček
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce drceného lněného semínka
- 2 velké lžíce višňové zavařeniny nebo lyofilizovaných višní
- 2 odměrky vanilkového proteinu, 3 lžíce raw rostlinného proteinu nebo 2–4 odměrky kolagenu
- půl lžičky skořice
- špetka pumpkin spice nebo mletého hřebíčku
- případně banán, med, čekankový nebo javorový sirup na doslazení
- višně, čokoláda nebo kokos na zdobení
Postup
- Večer do kefíru zamíchejte vločky, semínka a nechte na lince do rána.
- Ráno přidejte ostatní ingredience a vše dohladka rozmixujte. Poslouží i tyčový mixér, jen nebude textura tak hladká.
- Rozdělte do dvou sklenic nebo misek a ozdobte.
Autorka receptu
Tereza Marečková