Smoothie s višněmi a mléčným kefírem

Tento recept jsme vytvořili jako účinnou zbraň proti zácpě. Stejně jako višně budou fungovat i třešně nebo švestky a proto můžete ovoce podle chuti obměnit. Díky tomu, že semínka a vločky necháte přes noc fermentovat v mléčném kefíru, nabobtnají a při rozmixování udělají krásnou krémovou chuť. Smoothie je praktické jako svačina na cesty nebo do práce či jako rychlá snídaně. A pokud vaše trávení funguje v pořádku, klidně si jej vychutnejte taky! :)

Potřebujete na 2 porce

Višňové fermentované smoothie plné probiotik. Recepty www.wugi.cz

Postup

  1. Večer do kefíru zamíchejte vločky, semínka a nechte na lince do rána.
  2. Ráno přidejte ostatní ingredience a vše dohladka rozmixujte. Poslouží i tyčový mixér, jen nebude textura tak hladká.
  3. Rozdělte do dvou sklenic nebo misek a ozdobte.

Višňové fermentované smoothie plné probiotik. Recepty www.wugi.cz

Autorka receptu

Tereza Marečková