Studená okurková polévka s kefírem, koprem a vlašskými ořechy

Studené polévky jsou oblíbené především ve středozemních oblastech, protože pomáhají ochladit organismus v horkém přímořském podnebí. Okurky hydratují tělo, zkrášlují pokožku a jsou vhodné pro detoxikaci organismu. Vyzkoušejte osvěžující okurkovou polévku s probiotickým kefírem. 

Ingredience

  • 400 ml domácího mléčného příp. kokosového* kefíru
  • 2 okurky
  • kopr
  • pár lístků máty
  • 1 - 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • hrst vlašských ořechů

Jak na to

Na ozdobu si dejte pár lístků máty a snítku kopru bokem. Poté nastoruhejte okurky, nasekejte mátu, kopr a česnek na jemno. Všechny ingredience smíchejte dohromady, dochuťte solí a pepřem. Poté vychlaďte v lednici. Před podáváním pokapejte olivovým olejem a ozdobte nasekanými vlašskými ořechy, mátou a koprem.

Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy*, vegan*, Paleo (předpokladem pro Paleo je BIO mléko od krav pasených na trávě)

Wugi výzva

Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI. 

Chci se zapojit