Studená okurková polévka s kefírem, koprem a vlašskými ořechy
Studená okurková polévka s kefírem, koprem a vlašskými ořechy
Studené polévky jsou oblíbené především ve středozemních oblastech, protože pomáhají ochladit organismus v horkém přímořském podnebí. Okurky hydratují tělo, zkrášlují pokožku a jsou vhodné pro detoxikaci organismu. Vyzkoušejte osvěžující okurkovou polévku s probiotickým kefírem.
Ingredience
- 400 ml domácího mléčného příp. kokosového* kefíru
- 2 okurky
- kopr
- pár lístků máty
- 1 - 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1 - 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- hrst vlašských ořechů
Jak na to
Na ozdobu si dejte pár lístků máty a snítku kopru bokem. Poté nastoruhejte okurky, nasekejte mátu, kopr a česnek na jemno. Všechny ingredience smíchejte dohromady, dochuťte solí a pepřem. Poté vychlaďte v lednici. Před podáváním pokapejte olivovým olejem a ozdobte nasekanými vlašskými ořechy, mátou a koprem.
Trávení friendly/vhodné pro tyto diety: bezlepkové, bez laktózy*, vegan*, Paleo (předpokladem pro Paleo je BIO mléko od krav pasených na trávě)
Wugi výzva
Jarní Wugi výzva je tu proto, aby vám pomohla nastartovat zažívání. Každý den přibude nový recept s vodním nebo mléčným kefírem, který je skvělý pro činnost našich střev. Užijte si nové chutě v jídelníčku, zapojte se do soutěží, motivujte ostatní a vyhrajte balíčky od WUGI.