Nějak se nám to chladné počasí přehouplo do léta, ani jsme si nevšimli jak. Každopádně, důležité je, že už dozrály třešně a my se jich teď nemůžeme nabažit. Měli jsme třešňový crumble, zamrazili jsme je do nanuků, snídali jsme smoothie bowl a dětem nachystali na piknik třešňovou limonádu. Pojďte si to taky vyzkoušet, třešňové nanuky budou z mrazáku mizet jako po náletu špačků.

Ingredience na 8 menších nanuků

  • 30 dkg vypeckovaných třešní
  • 0,4 l domácího vodního kefíru (ideálně třešňového, ale může být jakýkoli)
  • lžička cukru nebo lžíce třešňového sirupu

Jak na to?

Omyté a vypeckované třešně rozmixujte spolu s WUGI vodním kefírem a s trochou cukru (pokud máte dost sladký kefír, přislazovat nemusíte). Nalijte směs až po okraj do formiček na nanuky a přes noc dejte do mrazáku. Pokud nemáte formičky na nanuky, skvěle poslouží i kelímky od menších jogurtů.