Třešňový crumble s vanilkovým kefírem

Crumble je ten nejjednodušší koláč na světě. Nacpete tam ovoce, které právě uzrálo na zahradě, přidáte vločky, skořici a drobenku a můžete podávat s velkou parádou. My jsme si ten náš udělali ještě o trochu lepší. Přidali jsme navrch čepičku z vanilkového kefíru a dovnitř snítku rozmarýnu, která překvapí i zkušené mlsouny.
Ingredience na 2 porce
- 300 gramů vypeckovaných třešní
- 2 lžíce ovesných vloček
- 1/4 másla
- 5 lžic polohrubé mouky
- 5 lžic třtinového cukru
- špetka mleté skořice
- snítka tymiánu
- 100 ml domácího mléčného WUGI Kefíru
- vanilková tresť
- pár kapek citronu
Jak na to?
Vypeckované třešně smíchejte s vločkami, kořením a cukrem a vysypte do pekáčku nebo zapékacích misek. V misce smíchejte máslo s moukou a promněte rukama tak, aby vznikla sypká drobenka. Polovinu přimíchejte ke třešním, polovinou posypte povrch crumble. Dejte zapéct do trouby asi na 20 minut na 190°C. Pozor, crumble rád černá ke konci pečení, takže ho hlídejte a vytáhněte až bude dozlatova.
Mezitím si připravte "čepičku" z domácího kefíru. Vyšlehejte domácí mléčný kefír se lžičkou cukru a pár kapkami vanilkové tresti a pár kapkami citronu dohladka. Jakmile bude crumble hotový, servírujte ho na talířek se lžící kefírové čepičky.