Crumble je ten nejjednodušší koláč na světě. Nacpete tam ovoce, které právě uzrálo na zahradě, přidáte vločky, skořici a drobenku a můžete podávat s velkou parádou. My jsme si ten náš udělali ještě o trochu lepší. Přidali jsme navrch čepičku z vanilkového kefíru a dovnitř snítku rozmarýnu, která překvapí i zkušené mlsouny.

Ingredience na 2 porce

  • 300 gramů vypeckovaných třešní
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1/4 másla
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 5 lžic třtinového cukru
  • špetka mleté skořice
  • snítka tymiánu
  • 100 ml domácího mléčného WUGI Kefíru
  • vanilková tresť
  • pár kapek citronu

Jak na to?

Vypeckované třešně smíchejte s vločkami,  kořením a cukrem a vysypte do pekáčku nebo zapékacích misek. V misce smíchejte máslo s moukou a promněte rukama tak, aby vznikla sypká drobenka. Polovinu přimíchejte ke třešním, polovinou posypte povrch crumble. Dejte zapéct do trouby asi na 20 minut na 190°C. Pozor, crumble rád černá ke konci pečení, takže ho hlídejte a vytáhněte až bude dozlatova.

Mezitím si připravte "čepičku" z domácího kefíru. Vyšlehejte domácí mléčný kefír se lžičkou cukru a pár kapkami vanilkové tresti a pár kapkami citronu dohladka. Jakmile bude crumble hotový, servírujte ho na talířek se lžící kefírové čepičky.