Tuňáková pomazánka z kefíru

Neklasická tuňáková pomazánka s domácím kefírem. Doporučení jíst denně fermentované nemusí být jen o kysaném zelí. Nechte si chutnat.

Nachystejte si

  • 100 ml mléčného kefíru (dle konzistence zkombinujte s hustou zakysanou smetanou nebo plnotučným tvarohem nebo použijte kefírový tvaroh)
  • plechovku tuňáka ve vlastní šťávě (130 g)
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo a nastrouhaná najemno
  • 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice
  • 1 malou červenou cibuli nakrájenou najemno
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Domácí mléčný kefír je skvělý pro sladké i slané recepty. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

K mléčnému kefíru (případně v kombinaci s hustou zakysanou smetanou) přidejte plechovku tuňáka, vajíčko, hořčici, cibuli a citronovou šťávu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a znovu promíchejte. Podávejte s kváskovým (žitným) pečivem.