Tuňáková pomazánka z kefíru

Tuňáková pomazánka z kefíru
Neklasická tuňáková pomazánka s domácím kefírem. Doporučení jíst denně fermentované nemusí být jen o kysaném zelí. Nechte si chutnat.
Nachystejte si
- 100 ml mléčného kefíru (dle konzistence zkombinujte s hustou zakysanou smetanou nebo plnotučným tvarohem nebo použijte kefírový tvaroh)
- plechovku tuňáka ve vlastní šťávě (130 g)
- 2 vajíčka uvařená natvrdo a nastrouhaná najemno
- 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice
- 1 malou červenou cibuli nakrájenou najemno
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup přípravy
Domácí mléčný kefír je skvělý pro sladké i slané recepty. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
K mléčnému kefíru (případně v kombinaci s hustou zakysanou smetanou) přidejte plechovku tuňáka, vajíčko, hořčici, cibuli a citronovou šťávu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a znovu promíchejte. Podávejte s kváskovým (žitným) pečivem.