Tzaziki z kefíru

Osvěžující řecká pochoutka - v novém kabátku plném přátelských bakterií.
Nachystejte si
- cca 300 ml mléčného kefíru + dle hustoty kefíru můžete přimíchat tučný tvaroh či hustou zakysanou smetanu (zde máme recept na domácí zakysanou) do konzistence, jakou chcete
- salátová okurka
- 2 - 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 - 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- kopr
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur a plnotučného mléka (tuk nositelem chuti, vitamínů a dalších důležitých látek v mléce).
2. Hotový mléčný kefír můžete použít samotný nebo jej smíchejte s tvarohem či smetanou do konzistence, jakou chcete.
2. Přidejte olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, kopr, sůl a pepř a dobře promíchejte.
3. Okurku oloupejte, nastrouhejte na nudličky a vymačkejte z ní vodu. Přidejte do směsi a promíchejte.
4. Před podáváním nechte chvíli vychladit v lednici. Dobrou chuť!