Veganská ovocná zmrzlina s mátou a bazalkou

Často se setkáváme s lidmi, kteří se z různých důvodu vyhýbají mléčným produktům. Na trhu najdete sice už bezmléčné ovocné zmrzliny, ale jsou často plné cukru a dochucovadel. Největší výhoda domácí zmrzliny je to, že si do ní dáte jen opravdové suroviny. Pojďte s námi vyzkoušet bezmléčnou probiotickou zmrzlinu s mangem, ananasem a dýní.
Potřebujete
- 200 ml vodního kefíru
- 2 zralá manga nebo balíček lyofilizovaného manga
- ½ zralého ananasu
- 200 g vařené dýně
- velká hrst máty
- velká hrst bazalky
- šťáva z jedné limetky nebo citronu
- případně na doslazení med nebo javorový sirup
- pokud není nutná veganská verze, pro doplnění bílkovin můžete přidat kolagen (je bez chuti)
Postup
- Manga a ananas oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Do mixéru vložte všechno ovoce, vařenou dýni, bylinky a rozmixujte do hladka. Případně přidejte i kolagen nebo protein.
- Naplňte formičky na nanuky nebo nádobu vhodnou do mrazáku. Pokud mrazíte zmrzlinu v nádobě, je vhodné ji párkrát promíchat během mražení.
Autorka receptu
Tereza Marečková