Veganský protein s vodním kefírem

Veganský protein s vodním kefírem

Podpořte zdraví svých střev a dosáhněte lepších výsledků rychleji. Nejsme to, co jíme, ale to co jsme schopni vstřebat - a o tom rozhoduje stav naší střevní sliznice a složení mikroflóry. Vodní kefír obsahuje prospěšné bakterie, enzymy a další látky napomáhající s trávením. Díky fermentaci se tělu zpřístupní důležité živiny, které by pro nás byly jen těžce vstřebatelné, a zároveň se rozloží látky nežádoucí, které zažívání zatěžují. Po náročném tréninku si tělo zaslouží náležitou odměnu ve formě lehce dostupných živin - a od toho je tady právě fermentovaný proteinový nápoj. 

Nachystejte si

Postup přípravy

1. Připravte si vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému kefíru přidejte kvalitní rostlinný protein a dobře rozmíchejte.

TIP: Uměle dochucované a doslazované proteiny nejsou zdravé. Připravte si neochucený protein s jahodovým vodním kefírem z poctivých českých jahod. Chutná skvěle, stačí k vodnímu kefíru přidejte pár lyofilizovaných jahod a nechat pár hodin fermentovat. Poté ovoce z kefíru odstraňte (nemusíte) a smíchejte s proteinem.