Višňový dort s čokoládou do skleničky (#overnightoats)
Co kdybyste se rozmazlovali hned od rána. Tohle je bezlepková verze višňovo-čokládového dortu do skleničky. Silná chuť tmavé čokolády, kyselkavých višní, lehké tóny medu, vanilky a kokosu, jako z čerstvě upečené granoly. Slouží jako plnohodnotná snídaně i svačina. Probiotické, prebiotické a fermentované přes noc. Dobrou chuť.
Potřebujete
- 2 - 3 lžíce lískovo-čokoládového másla
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce konopných semínek
- velká hrst lyofilizovaných višní
- 200 ml domácího mléčného kefíru nebo kokosového kefíru (recept na kokosový kefír najdete zde)
- 1 lžíce bezlepkových vloček (nemusí být)
- oříšky a semínka na ozdobu
Jak na to
Všechny ingredience smíchejte ve skleničce, uzavřete a dejte do ledničky. Můžete nechat i pár hodin při pokojové teplotě. Ráno můžete do kaše přimíchat ještě rozmačkaný zralý banán nebo ozdobit čerstvým ovocem. Dobrou chuť.
Tip, jak mít kaši teplou: Otevřenou sklenici s kaší postavíte na chvilku do horké vody a případně trošku vařící vody ke kaši přilijete (kaše se celá nevaří, takže probiotická zůstává).