Vločky s ořechy, čokoládou a kefírem

Vločky s ořechy, čokoládou a kefírem

Nachystejte si

  • 200 ml mléčného kefíru (vegan verzi vyzkoušejte s kokosovým kefírem)
  • 3 - 4 polévkové lžíce vloček
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 – 2 čajové lžičky kakaa
  • dle chuti 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu a skořice
  • kousky hořké čokolády nebo kakaové boby na ozdobu

Postup přípravy

1. Připravte si poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2. Do misky či sklenice dejte vločky, ořechy a kakao, zalijte hotovým mléčným kefírem, oslaďte medem či sirupem, přisypte skořici a dobře promíchejte.

3. Kaši nechte ideálně pár hodin či přes noc uležet při pokojové teplotě (v létě nechte uležet v lednici). Před podáváním ozdobte kousky čokolády nebo kakaovými boby. Dobrou chuť!