Vločková kaše s kefírem je výborná jako snídaně, svačina i dezert. Narozdíl od jogurtu obsahuje kefír desítky různých druhů prospěšných bakterií, jogurt jen dva druhy. Kefír je proto přínosnější pro náš střevní mikrobiom a je označován za tzv. funkční potravinu s pozitivním vlivem na naše zdraví. Udělejte svému tělu dobře. Kaše je nejlépe stravitelná jako fermentovaná přes noc.

Nachystejte si

Postup přípravy

1. Připravte si poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2. Smíchejte v misce hotový mléčný kefír a pohankové vločky, misku zakryjte a nechte do rána stát na kuchyňské lince (fermentovat při pokojové teplotě). Ráno přidejte zbylé ingredience a ozdobte čokoládou, kakaovými boby.

Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější. Pokud si potřebujete vzít kaši s sebou do školy či do práce, připravte si ji do uzavíratelné sklenice a ráno ji jen čapněte a utíkejte :)