Vločková kaše s kefírem - jako snídaně, svačina i dezert. Nejlépe stravitelná je fermentovaná přes noc.

Nachystejte si

  • 200 ml mléčného kefíru (vegan verzi vyzkoušejte s kokosovým kefírem)
  • 3 - 4 polévkové lžíce vloček
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 – 2 čajové lžičky RAW kakaa
  • 1 banán nebo pro obměnu doporučujeme sklenici jablečné přesnídávky
  • dle chuti 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu a skořice
  • kousky kvalitní BIO čokolády nebo BIO kakaové boby na ozdobu

Postup přípravy

1. Připravte si poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.

2. Smíchejte v misce hotový mléčný kefír a pohankové vločky, misku zakryjte a nechte do rána stát na kuchyňské lince (fermentovat při pokojové teplotě). Ráno přidejte zbylé ingredience a ozdobte čokoládou, kakaovými boby.

Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější. Pokud si potřebujete vzít kaši s sebou do školy či do práce, připravte si ji do uzavíratelné sklenice a ráno ji jen čapněte a utíkejte :)