Vločky s ořechy, čokoládou a kefírem

Vločková kaše s kefírem je výborná jako snídaně, svačina i dezert. Narozdíl od jogurtu obsahuje kefír desítky různých druhů prospěšných bakterií, jogurt jen dva druhy. Kefír je proto přínosnější pro náš střevní mikrobiom a je označován za tzv. funkční potravinu s pozitivním vlivem na naše zdraví. Udělejte svému tělu dobře. Kaše je nejlépe stravitelná jako fermentovaná přes noc.
Nachystejte si
- 200 ml mléčného kefíru (vegan verzi vyzkoušejte s kokosovým kefírem)
- 3 - 4 polévkové lžíce vloček
- hrst vlašských ořechů
- 1–2 čajové lžičky RAW kakaa
- 1 banán nebo pro obměnu doporučujeme 2–3 lžíce odvařeného jablka
- dle chuti 1 polévková lžíce medu nebo javorového sirupu a skořice
- hoblinky kvalitní BIO čokolády nebo BIO kakaové boby na ozdobu
Postup přípravy
1. Připravte si poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
2. Smíchejte v misce hotový mléčný kefír a pohankové vločky, misku zakryjte a nechte do rána stát na kuchyňské lince (fermentovat při pokojové teplotě). Ráno přidejte zbylé ingredience a ozdobte čokoládou, kakaovými boby.
Po fermentaci přes noc bude kaše mnohem lépe stravitelnější. Pokud si potřebujete vzít kaši s sebou do školy či do práce, připravte si ji do uzavíratelné sklenice a ráno ji jen čapněte a utíkejte :)