Zázvorový vodní kefír s kořením

Zázvor podporuje dýchací cesty, imunitní systém i přirozenou obranyschopnost a to se v období nemocí náramně hodí. Vyzkoušejte tuto limonádu s čerstvým zázvorem, který si zachová všechny vitamíny. Nechutná vám kurkuma? Tak ji vyměňte za tymián nebo koření jednoduše nedávejte a nechte vyniknout pouze chuť zázvoru.
Potřebujete
- 800 ml vodního kefíru
- 2 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
- šťáva z poloviny citronu (skvělou alternativou je šťáva z pomeranče)
- ¼ lžičky kurkumy
- 1 malý svitek pravé skořice
- 1 badyán
Postup
- Slijte hotový vodní kefír, 800 ml si dejte bokem do sklenice a 200 ml si nechte na další přípravu.
- Do sklenice přidejte všechno koření a nechte 6–12 hodin na lince fermentovat. Čím delší fermentace tím štiplavější chuť.
- Slijte a užijte si pikantní chuť zázvoru a koření.
Autorka receptu
Tereza Marečková