Zázvorový vodní kefír s kořením

Zázvor podporuje dýchací cesty, imunitní systém i přirozenou obranyschopnost a to se v období nemocí náramně hodí. Vyzkoušejte tuto limonádu s čerstvým zázvorem, který si zachová všechny vitamíny. Nechutná vám kurkuma? Tak ji vyměňte za tymián nebo koření jednoduše nedávejte a nechte vyniknout pouze chuť zázvoru. 

Potřebujete

  • 800 ml vodního kefíru
  • 2 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu (skvělou alternativou je šťáva z pomeranče)
  • ¼ lžičky kurkumy 
  • 1 malý svitek pravé skořice
  • 1 badyán

Postup

  1. Slijte hotový vodní kefír, 800 ml si dejte bokem do sklenice a 200 ml si nechte na další přípravu.
  2. Do sklenice přidejte všechno koření a nechte 6–12 hodin na lince fermentovat. Čím delší fermentace tím štiplavější chuť.
  3. Slijte a užijte si pikantní chuť zázvoru a koření.

Autorka receptu

Tereza Marečková

Zázvorový kefír



Složení produktů je čisté a 100 % bez škodlivých aditiv.

Složení produktů je čisté a 100 % bez škodlivých aditiv.

Produkty jsou funkční a zaměřené na celistvé zdraví.

Produkty jsou funkční a zaměřené na celistvé zdraví.

Jsme ohleduplní k naší planetě a podporujeme neziskové organizace.

Jsme ohleduplní k naší planetě a podporujeme neziskové organizace.