Zelený super salát s indickým dresingem

Jestli máte občas chuť na pořádnou porci křupavé zeleniny, udělá vám tenhle salát radost. Je v něm křupavá brokolice, jemné plátky okurky, avokádo, pražené vlašské ořechy a navrch indický dressing z domácího kefíru. Salát plný vitamínů a minerálů máte hotový za minutku a pochutnáte si na něm doma i v práci. Ideální kombinace prebiotické vlákniny a probiotik z domácího kefíru pro zdravá střeva.
Ingredience na 1 porci
- 1/4 menší brokolice
- 1/4 salátové okurky
- 1/2 avokáda
- 1/2 zralého jablka
- 3 celé vlašské ořechy
- 150 ml domácího mléčného příp. kokosového* kefíru (pro hustší konzistenci lze kombinovat s kvalitním jogurtem nebo při přípravě mléčného kefíru jej připravujte z menšího množství mléka)
- špetka soli a pepře
- pár kapek olivového oleje
- špetka římského kmínu (mletého)
- 1 malá mrkev nastrouhaná najemno
- snítka kopru nebo koriandru
Jak na to?
Na dressing smíchejte kefír s mrkví, solí, pepřem, olivovým olejem, římským kmínem a koprem nebo koriandrem a nechejte pár minut odstát. Brokolici nakrájejte na menší kousky, jablíčko, okurku a avokádo na tenké plátky a smíchejte v míse. Na pánvi zprudka a krátce opečte vlašské ořechy, získají tak výraznější chuť. Přidejte je k zelenině a zalijte kefírovým dressingem.
Trávení friendly/vhodné pro tyto diety:
bezlepkové, bez laktózy*, vegan*, Paleo (předpokladem pro paleo je BIO mléko od krav pasených na trávě.