Živé jarní smoothie plné antioxidantů, svěží chuti a přátelských bakterií.

Nachystejte si

 TIP: vyzkoušejte také s kiwi

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.
  2. Hotový vodní kefír rozmixujte s ostatními surovinami. Pro sladší chuť a výživnější smoothie přidejte zralejší banán nebo vyzkoušejte s kiwi.
  3. Hotové smoothie nalijte do sklenice a vychutnejte.

Jarní smoothie: živý detox

Vodní kefír je plný přátelských bakterií, jejich enzymů a zdraví prospěšných kyselin. Špenát, chia a zelené superfoods (chlorofyl, mladý ječmen, chlorela, spirulina) jsou zdrojem antioxidantů, protizánětlivých látek, důležitých omega-3 kyselin, karotenoidů, řady vitamínů (A, D, E, K, C i sk. B) i minerálních látek (železo, jód, draslík, vápník, atd.). Tyto potraviny působí také jako účinné prebiotikum (potrava pro hodné střevní bakterie). Živé jarní smoothie podpoří zdravé zažívání a přispěje ke zdravé střevní mikroflóře.

Tip

Smoothie neobsahuje zdroje bílkovin, není tedy vhodné jako plnohodnotné jídlo - snídaně nebo svačina. Pro delší pocit zasycení přidejte bílkoviny - kolagen, protein nebo kvalitní mléčný výrobek, jako tvaroh či skyr.