Kávu (a jiné nápoje) s houbami budeme brzy potkávat běžně. Medicinální (též vitální či léčivé) houby obsahují řadu funkčních, tělu prospěšných látek, které podporují naši vitalitu, psychiku, odolnost vůči stresorům, imunitu a podílí se na harmonizaci organismu na řadě úrovní. Výhodou spojení těchto hub a kávy je nižší dráždivost kávy na trávicí trakt a dodání prospěšných vlastností hub, které fungují jako adaptogeny v dnešní náročné době. Působí jako prebotika a vyživují náš střevní mikrobiom. Některé druhy hub, jako je Hericium, podporuje funkci mozku, paměť a růst nervového růstového faktoru - důležitého pro učení. Chaga je výborná při trávicích potížích, cordyceps nás energizuje, reishi uklidňuje ducha a maitake podporuje metabolismus a látkovou výměnu. A jestli máte strach z chuti, tak tu neovlivňují. A pokud nepijete kávu, houby můžete přidat do jakéhokoli jiného nápoje, třeba šťávy, pampeliškové kávy nebo Matcha čaje.