Overnight kaše dle WUGI: tvoříme fermentovaný fenomén!

Overnight kaše dle WUGI: tvoříme fermentovaný fenomén!

Overnight kaše neboli kaše přes noc už dávno není žádná neznámá. Ale co když ji povýšíme o stupeň výš? Jde to. S kefírovými kulturami. Představujeme to pravé pro zdraví střev.

Overnight kaše jsou tu pro všechny, co si ráno radši přispí nebo vstávají k hotovému. Pro všechny, co mají rádi dobré jídlo, snadno stravitelné ale i výživné snídaně a taky pro ty, kteří myslí na svou zdravou střevní mikroflóru.

Kaši přes noc si můžete připravit prakticky z čehokoliv. Základem jsou vločky (ovesné, špaldové, pohankové, …), různé druhy ovoce (čerstvé, sušené i lyofilizované), koření, ořechy (ořechová másla), semínka, sirupy, med atd. Variací je opravdu spousta.

WUGI Overnight fermentované kaše

V čem je ten fígl?

WUGI chce vytěžit maximum. Klasicky se vločky zalévají vodou, mlékem či jeho rostlinnými alternativy, popř. se smíchávají s jogurtem. My bychom však rádi učinili kaši co nejsnáze stravitelnou, rozložili všechny tzv. anti-živiny (běžně se vyskytující složky potravy blokující absorpci živin) a usnadnili tak vstřebávání důležitých látek, vitamínů i minerálů. Ono totiž jídlo může být vitamínově sebebohatší, avšak pokud máme trávící obtíže, narušenou střevní mikroflóru či jídlo obsahuje tyto anti-živiny, potřebné látky vstřebáváme těžce.

Nejste to, co jíte, ale to, co jste schopni ve střevě absorbovat.  

Overnight kaše proto zaléváme domácím vodním (vegan) či mléčným kefírem. Tyto fermentované nápoje připravené z kvalitních surovin obsahují tělu prospěšné bakterie (probiotika), enzymy, snadno vstřebatelné živiny, zdraví prospěšné kyseliny i různé minerály a vitamíny (dle použitých surovin).

Prospěšné bakterie – tedy ony kefírové kultury, díky kterým vzniká kefír, mají přes noc čas začít rozkládat použité ingredience v receptu ze složitějších látek na jednodušší. Lehkost kaše připravené do druhého dne je prostě skvělá, příjemně zasytí a nakopne na celý den. Přes noc se nám také krásně propojí chutě… a jak už bylo psáno, vstáváme k hotovému.

 

Inspirace: jak můžou takové kaše vypadat

TIP! Kaše necháváme přes noc uležet v ledni, aby však neměl ráno žaludek studený šok, vytáhněte kaši z lednice ihned po probuzení a nechte před snídaní chvíli zteplat. Pak už jen vychutnávejte. :)

Připravte si mléčný nebo vodní (vegan) kefír pomocí WUGI kefírových kultur a pusťte se do toho.

WUGI kefírové kultury

1. Čokoládová overnight s mléčným kefírem

Budete potřebovat:

  • 150 ml domácího mléčného kefíru WUGI
  • ovesné vločky (cca 50 g)
  • 1 banán
  • hrst lískových či jiných ořechů
  • trošku kakaa (kvalitní čokolády nebo čokoládového proteinu)
  • med či javorový sirup dle chuti na doslazení
  • skořici

Příprava: Banán v misce rozmačkejte a všechny ingredience smíchejte. Kaši zakryjte a nechte přes noc uležet v lednici.

WUGI Overnight fermentované kaše

2. Veganská overnight kaše s vodním kefírem

Pokud jste vegani nebo vám mléčné výrobky moc neříkají, vodní kefír je zde pro vás.

Budete potřebovat:

  • 100 - 150 ml domácího vodního kefíru WUGI
  • pohankové, žitné či ovesné vločky (cca 50 g)
  • hrst borůvek nebo jahod
  • hrst strouhaného kokosu
  • malou hrst mandlí nebo lžíce mandlového másla

Libovolně:

  • vanilkový protein či vanilkový extrakt
  • med či javorový sirup dle chuti na doslazení (záleží, jak sladký máte vodní kefír či protein)

Příprava: Vločky zalijte vodním kefírem a přidejte zbytek ingrediencí. Kaši zakryjte a nechte přes noc uležet v lednici.

Další inspiraci najdete v našich receptech. My občas používáme techniku „co dům dá“. S kefírem nám i tak chutná a oslavujeme své zdraví každý den! :)



Ostatní články z blogu

Zobrazit všech 42 článků
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!