Produkty podporující kardiovaskulární systém a normální hladinu cholesterolu

Zdraví kardiovaskulárního systému je ovlivněno kvalitou naší stravy, stresem i složením střevního mikrobiomu. Naše srdce a cévy podporujeme protizánětlivými potravinami, dostatečným příjmem vitamínů a minerálů i opatřeními, jako je každodenní přirozený pohyb, péče o zdravý cirkadiánní rytmus, regeneraci a spánek. K normální hladinám cholesterolu přispívá doplněk Mycocholest* , Berberin*, betaglukan* či vitální houba Reishi*. (*schválená zdravotní tvrzení)

Nízkotučná vs. vysokotuková strava: přestaňte tuk démonizovat

Nízkotučná vs. vysokotuková strava: přestaňte tuk démonizovat

Poté, co byl tuk ještě před pár lety démonizován, zažívá obrovský comeback. Mnoho lidí si uvědomilo, že zdravé tuky jsou esenciální součástí jejich stravování a jsou nezbytné pro většinu tělních funkcí – a naopak, že nízkotučné diety jsou spojeny s přibíráním, nedostatkem živin, rozvojem nemocí a vyšším rizikem úmrtí. Vraťme tuky zpět do hry!


Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše

Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše

Taky už vám jde někdy hlava kolem, jaké tuky a oleje jsou zdravé, a které ne? A zda je používáte správně na vaření, smažení nebo by se hodí naopak jen do salátů? V článku se dozvíte, které oleje:

  • snesou vysoké teploty,
  • které oleje se nesmí zahřívat, protože se teplem poškodí,
  • a které bychom měli rovnou hodit do koše, protože jsou zdraví škodlivé, a to přestože nám někdo tvrdí, že snesou vysoké teploty a jsou při vaření vhodné.

Jak zdravě zhubnout aneb optimalizace váhy

Jak zdravě zhubnout aneb optimalizace váhy

76 % žen a 40 % českých mužů někdy drželo dietu. Zároveň většina z nich nerada sportuje a chce se vyhnout hladovění. Správná hmotnost ale nemusí znamenat diety, jojo efekt, hlad, počítání kalorií, život bez sacharidů či tuků, 10 km denně v běžeckých botách nebo hodiny v posilovně. Pojďme na to chytře.


Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší

Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší

Jak se dnes vyznat ve složení potravin a rozluštit nebezpečnost éček? Nejlépe nijak. Spoustu starostí i času nám totiž ušetří návrat k nákupu základních potravin obsahující jen 1 surovinu (100 % mrkev, 100 % čočka, 100 % vejce). Uvádím zde jednoduchý popis, co je opravdové a pro tělo přirozené jídlo, která dieta je ta nejlepší a vysvětlení, zda leží zdravotní problémy v lepku, laktóze nebo v jiné hodnotě potravin.