Cholesterol - MycoMedica

Produkty podporující kardiovaskulární systém a normální hladinu cholesterolu
Zdraví kardiovaskulárního systému je ovlivněno kvalitou naší stravy, stresem i složením střevního mikrobiomu. Naše srdce a cévy podporujeme protizánětlivými potravinami, dostatečným příjmem vitamínů a minerálů i opatřeními, jako je každodenní přirozený pohyb, péče o zdravý cirkadiánní rytmus, regeneraci a spánek. K normální hladinám cholesterolu přispívá doplněk Mycocholest* , Berberin*, betaglukan* či vitální houba Reishi*. (*schválená zdravotní tvrzení)

Hlíva v optimální koncentraci

Maitake BIO prášek

Maitake v optimální koncentraci

MycoCholest v optimální koncentraci (normální hladina cholesterolu)

Ostropestřec v optimální koncentraci

Reishi BIO prášek

Shiitake v optimální koncentraci

Nízkotučná vs. vysokotuková strava: přestaňte tuk démonizovat
Poté, co byl tuk ještě před pár lety démonizován, zažívá obrovský comeback. Mnoho lidí si uvědomilo, že zdravé tuky jsou esenciální součástí jejich stravování a jsou nezbytné pro většinu tělních funkcí – a naopak, že nízkotučné diety jsou spojeny s přibíráním, nedostatkem živin, rozvojem nemocí a vyšším rizikem úmrtí. Vraťme tuky zpět do hry!

Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše
Taky už vám jde někdy hlava kolem, jaké tuky a oleje jsou zdravé, a které ne? A zda je používáte správně na vaření, smažení nebo by se hodí naopak jen do salátů? V článku se dozvíte, které oleje:
- snesou vysoké teploty,
- které oleje se nesmí zahřívat, protože se teplem poškodí,
- a které bychom měli rovnou hodit do koše, protože jsou zdraví škodlivé, a to přestože nám někdo tvrdí, že snesou vysoké teploty a jsou při vaření vhodné.