Cholesterol - BIO - CZ-BIO-003
Produkty podporující kardiovaskulární systém a normální hladinu cholesterolu
Zdraví kardiovaskulárního systému je ovlivněno kvalitou naší stravy, stresem i složením střevního mikrobiomu. Naše srdce a cévy podporujeme protizánětlivými potravinami, dostatečným příjmem vitamínů a minerálů i opatřeními, jako je každodenní přirozený pohyb, péče o zdravý cirkadiánní rytmus, regeneraci a spánek.
K normální hladinám cholesterolu pomáhá doplněk MycoCholest, Berberin, betaglukan či vitální houba Reishi.
Při dyslipidémii je vhodné podporovat zdraví cév, regulovat zánět a navýšit příjem antioxidantů. Mezi vhodné doplňky patří Rutin, omega 3 mastné kyseliny či kurkumin.
Pokud užíváte léky na snížení hladin cholesterolu (statiny) je nutné k nim užívat aktivní koenzym Q10 pro tlumení nežádoucích účinků těchto léků.
Zjistěte, zda je zvýšený cholesterol skutečně problém a jak jej řešit.
MycoMedica Maitake BIO prášek 100 g
Články
Čím snížit cholesterol?
Cholesterol – pro mnoho lidí strašák. Často to vypadá, že jakmile má někdo vysoký cholesterol nebo vysoký LDL cholesterol (říká se mu také ten "zlý" cholesterol), je to hned problém. A ten problém se musí řešit léky (statiny) na cholesterol. To bohužel není pravda. Jednak vysoké hladiny cholesterolu ani vysoké hladiny LDL cholesterolu nic sami o sobě neznamenají a druhak, léky na cholesterol nejsou všespásné a mají řadu úskalí. Chceme vám ukázat, jak důležité je správně vyhodnotit hladiny cholesterolu, kdy je cholesterol skutečně problematický a kdy ani vysoké hladiny nevadí a jaké jsou možnosti, jak vysoký cholesterol řešit. A důležitá věc: cholesterol ze stravy nemá na cholesterol v těle vliv.
Nízkotučná vs. vysokotuková strava: přestaňte tuk démonizovat
Poté, co byl tuk ještě před pár lety démonizován, zažívá obrovský comeback. Mnoho lidí si uvědomilo, že zdravé tuky jsou esenciální součástí jejich stravování a jsou nezbytné pro většinu tělních funkcí – a naopak, že nízkotučné diety jsou spojeny s přibíráním, nedostatkem živin, rozvojem nemocí a vyšším rizikem úmrtí. Vraťme tuky zpět do hry!
Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše
Taky už vám jde někdy hlava kolem, jaké tuky a oleje jsou zdravé, a které ne? A zda je používáte správně na vaření, smažení nebo by se hodí naopak jen do salátů? V článku se dozvíte, které oleje:
- snesou vysoké teploty,
- které oleje se nesmí zahřívat, protože se teplem poškodí,
- a které bychom měli rovnou hodit do koše, protože jsou zdraví škodlivé, a to přestože nám někdo tvrdí, že snesou vysoké teploty a jsou při vaření vhodné.
Jak zdravě zhubnout aneb optimalizace váhy
76 % žen a 40 % českých mužů někdy drželo dietu. Zároveň většina z nich nerada sportuje a chce se vyhnout hladovění. Správná hmotnost ale nemusí znamenat diety, jojo efekt, hlad, počítání kalorií, život bez sacharidů či tuků, 10 km denně v běžeckých botách nebo hodiny v posilovně. Pojďme na to chytře.
Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší
Jak se dnes vyznat ve složení potravin a rozluštit nebezpečnost éček? Nejlépe nijak. Spoustu starostí i času nám totiž ušetří návrat k nákupu základních potravin obsahující jen 1 surovinu (100 % mrkev, 100 % čočka, 100 % vejce). Uvádím zde jednoduchý popis, co je opravdové a pro tělo přirozené jídlo, která dieta je ta nejlepší a vysvětlení, zda leží zdravotní problémy v lepku, laktóze nebo v jiné hodnotě potravin.