Kvalitní čokoláda a zdravé mlsání - BIO - CZ-BIO-001

Mlsání může být zdraví prospěšné. Ale je potřeba vybírat chytře. Víme, jak poznat kvalitní čokoládu a čemu se při mlsání vyhnout. Najdete tady proto jen to nejlepší ze světa čokolád vyrobeného z výběrových kakaových bobů, nealkalizovaného přírodního kakaa a přírodního slazení. Kvalitní suroviny a šetrné zpracování zaručují, že čokoláda je skutečně superpotravinou nabitou prospěšnými antioxidanty a minerály. Vychutnat si můžete jak čokoládách single origin, které jsou vyrobeny z prvotřídních kakaových bobů pocházejících jen z jedné země, tak na čokoládách ochucených oříšky, jedlými květy nebo kořením.

Navíc tyto firmy podporují férový trh a poctivě platí za čokoládové boby farmářům. Nepodporují tak otrockou práci žen a dětí na kakaových plantážích, která je stále aktuálním tématem.

Žádná z čokolád v nabídce není chemicky upravovaná (alkalizovaná) jako většina čokolád na trhu a neobsahuje žádná aditiva ani emulgátory (sójový lecitin). Chemická úprava a aditiva jsou našemu zdraví škodlivé.

Články

Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)

Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)

Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?


Jak poznat kvalitní čokoládu

Jak poznat kvalitní čokoládu

Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.


Nebezpečí ukryté ve sladkostech

Nebezpečí ukryté ve sladkostech

V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.