Kvalitní čokoláda a zdravé mlsání - Novinka


Ajala 44% čokoláda Kokosová vločka 45 g

Ajala Staročeská plněná čokoláda 180 g

Lyopotraviny RAW Kakaový prášek BIO (přírodní, nealkalizované kakao), 200 g

Míšina čokoláda CUKRFREE mléčná čokoláda 70% Madagaskar s kokosem a jablky 50 g

Míšina čokoláda CUKRFREE Tmavá čokoláda 100% Tanzanie s kešu 60 g

Míšina čokoláda Datle Medjool ve 100% čokoládě Tanzanie 160 g

Míšina čokoláda Lískové oříšky v mléčné čokoládě 65 g

Míšina čokoláda Mléčná čokoláda 50% Madagaskar se zelenými mandarinkami 50 g

Míšina čokoláda Mléčná čokoláda 58,5 % Madagaskar s českými borůvkami 50 g

Míšina čokoláda Mléčná čokoláda 60% Madagaskar hřejivá 50 g

Míšina čokoláda Sametová čokoláda 65% 50 g

Míšina čokoláda Tmavá čokoláda 100% Tanzanie 50 g

Míšina čokoláda Tmavá čokoláda 70% Peru 50 g

Míšina čokoláda Tmavá čokoláda 70% Šalamounovy ostrovy 50 g

Míšina čokoláda Tmavá čokoláda 70% Uganda 50 g

Míšina čokoláda Velikonoční vajíčka zelená, modrá, růžová 25 g

Míšina čokoláda Veselá velikonoční vajíčka 65 g
Články

Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. To je taková, která není chemicky upravovaná, je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), kakaové boby jsou pečlivě vybrány, je doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou) a s je s vyšším obsahem kakaa. To naštěstí některé čokolády splňují, a tak můžeme mlsat s klidnou myslí.

Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.

Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.