Domácí kefír - zdroj přirozených probiotik pro zdravá střeva - Hodnota - 1.500,- Kč

WUGI je pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír - tradiční mléčný či veganský z vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy.
Příprava trvá minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, vitamínů a minerálů, které tělu prospívají.






Pro přípravu kefíru doporučujeme pevnou WUGI sklenici s patentním uzávěrem a ryskami. Kefírové kultury nejlépe podpoříte lyofilizovaným ovocem, které přináší živiny a skvělou chuť celému nápoji.
Proč dlouhodobě pít domácí kefír?
- Obsahuje prospěšné probiotické bakterie a je lehce stravitelný
- Obsahuje vitamíny, minerály a organické kyseliny podporující zdravé střevní prostředí
- Každý den si ho připravíte čerstvý a máte pod kontrolou vstupní suroviny
- Je vhodný pro celou rodinu, děti, těhotné i kojící
- Je skvělým základem do různých receptů, smoothie, kaší, pro výrobu sýrů, pomazánek nebo fermentaci těsta. Inspirovat se můžete zde.
Chcete vědět víc? Mrkněte se na Tipy ke kefíru a nejčastější otázky.
Jak na vodní kefír - v jedné minutě:
Jak na mléčný kefír - v jedné minutě:

Dárkový poukaz WUGI

Vodní a mléčný kefír: co jsou zač a proč jsou pro nás dobré?
„Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.“ Hippocrates
Jídlo je mocný nástroj a kvalitní strava umí s naším zdravím divy! Připomeňme si zapomenutou sílu fermentovaných potravin.

7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev
Kefír patří mezi jedny z probioticky nejbohatších potravin mezi jedny z probioticky nejbohatších potravin. Působí na zdraví celého našeho těla a může efektivně pomáhat se zdravotními problémy, jako jsou trávicí obtíže, syndrom dráždivého tračníku a zvýšená střevní propustnost (z angl. leaky gut). Po staletí byl kefír tradičně užíván v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na imunitu. Tento fermentovaný nápoj je plný živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu.

Vodní kefír: fermentovaná bomba nejen pro vegany
Co je vodní kefír? Veganská alternativa k mléčné klasice. Jemně perlí na jazyku, je bohatý na hodné probiotické bakterie a jeho výslednou chuť můžete ovlivnit použitým ovocem. Vitamínový shot, který si vyrobíte přesně podle své chuti, s minimem úsilí a za babku. Vyzkoušejte naši oblíbenou kombinaci zázvor + citron + tymián. Vaše střeva budou skákat radostí. Jdete do toho?

Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky
Fermentovaná příbuzná vodního kefíru – kombucha – je pro spoustu z nás známějším nápojem. Jaký je mezi kombuchou a vodním kefírem rozdíl? Jaké jsou jejich prospěšné účinky? Kdy se hodí více kefír a kdy kombucha? Tak šup, čtěte.

Druhá fermentace vodního kefíru
Možná znáte pojem druhá fermentace kombuchy nebo kefíru z tibi krystalů. Slitá kombucha (ta oddělená od mateřské houby) se nechá při pokojové teplotě v uzavřených nádobách ještě pár dní fermentovat. Takto naláhvovanou kombuchu můžete ochutit ještě dalšími ingrediencemi nebo jen nechat samotnou ,,zbublinkovat”. Druhá fermentace vodního kefíru funguje velmi podobně.

Čerstvý tvaroh či sýr z kefíru pro slané i sladké recepty
Srazil se vám kefír na tvaroh a syrovátku? Tohle je nejlepší způsob, jak srážení kefíru (přefermentování) využít ve váš prospěch. Kefírový tvaroh / sýr (konzistenci si určíte sami) chutná báječně jemně a jde využít na sladké i slané recepty. Věřím, že si jej zamilujete stejně jako my :)

Kefírová citronáda
Neobyčejná citronáda, správně kyselkavá, lehce nasládlá a hlavně - živá díky vodnímu kefíru.

Bezový kefír
Limonáda, která nesmí v létě chybět - bezová kefírovka!

Ibiškový vodní kefír
Vodní kefír má jemnou nasládlou chuť. S kyselým ibiškem tvoří dokonalou dvojku!

Mléčný kefír - fermentace a trable
„Ten kefír se asi zkazil, srazil se. Oddělila se voda a bílá hmota.“
Stalo se vám to? Nám několikrát. Kefír se nezkazil, ale přefermentoval. Mohou za to vysoké teploty i jiné faktory. Kefír nevyhazujte a čtěte!

Overnight kaše dle WUGI: tvoříme fermentovaný fenomén!
Overnight kaše neboli kaše přes noc už dávno není žádná neznámá. Ale co když ji povýšíme o stupeň výš? Jde to. S kefírovými kulturami. Představujeme to pravé pro zdraví střev a imunitu. A maminky, vločky fermentované přes noc jsou vhodné i pro ty nejmenší děti, tak jim na zítra připravte výbornou zdravou snídani.

Jednoduchá probiotická panna cotta s kefírem
Panna cotta - nejjednodušší dezert ever nebo noční můra? Patříte k lidem, kteří ji milují nebo k lidem, kteří na ní nevidí nic zvláštního? Nás domácí panna cotta nadchla, a tak ji v následujícím receptu najdete hned ve 2 verzích - s rozpečenými jahodami a se slaným karamelem z datlí. Prozradíme vám také tipy, abyste tento dezert zvládli levou zadní a ještě potěšili svůj mikrobiom.

Kefírová levandulovka
Levandule je balzám na nervy a vodní kefír pokladem pro vaše střevo. Hoďte se do pohody s touto rozmazlující kombinací. :)

Malinový parfait s domácím kefírem
Tohle je takové to malé domácí tajemství rychlé kuchyně, se kterým se můžete tvářit jako mistři světa. Malinový parfait je totiž dokonalý a domácí WUGI kefír se k němu skvěle hodí. Recept jsem si vypůjčili ze skvělých kuchařek Jíme zdravě s Fit Recepty a vytunili ho o trochu probiotik. Krásné léto.

Mléčný kefír s lesním ovocem
Poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka s lesním ovocem je vhodný jako snídaně, svačina i dezert do skleničky. Je slaďoučký a přitom zdravý a lehce stravitelný. Obsahuje důležité probiotické bakterie, prebiotickou vlákninu i postbiotika - látky, které bakterie při fermentaci do kefíru tvoří. Nechte si chutnat!

Pohanková kaše s jablkem, skořicí a kefírem
Kaše hezky česky - s pohankovými vločkami, jablíčkem, skořicí a medem. Poctivá kaše fermentovaná kefírem.