WUGI je pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír - tradiční mléčný či veganský z vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy.

Příprava trvá minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, vitamínů a minerálů, které tělu prospívají.

100% organické   bez sóji   bez GMO   bez lepku  vegan  bez laktózy

Pro přípravu kefíru doporučujeme pevnou WUGI sklenici s patentním uzávěrem a ryskami. Kefírové kultury nejlépe podpoříte lyofilizovaným ovocem, které přináší živiny a skvělou chuť celému nápoji. 

Proč dlouhodobě pít domácí kefír?

  • Obsahuje prospěšné probiotické bakterie a je lehce stravitelný
  • Obsahuje vitamíny, minerály a organické kyseliny podporující zdravé střevní prostředí
  • Každý den si ho připravíte čerstvý a máte pod kontrolou vstupní suroviny
  • Je vhodný pro celou rodinu, děti, těhotné i kojící
  • Je skvělým základem do různých receptů, smoothie, kaší, pro výrobu sýrů, pomazánek nebo fermentaci těsta. Inspirovat se můžete zde

Chcete vědět víc? Mrkněte se na Tipy ke kefíru a nejčastější otázky.

Jak na vodní kefír - v jedné minutě:

Jak na mléčný kefír - v jedné minutě:


7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev

7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev

Kefír patří mezi jedny z probioticky nejbohatších potravin mezi jedny z probioticky nejbohatších potravin. Působí na zdraví celého našeho těla a může efektivně pomáhat se zdravotními problémy, jako jsou trávicí obtíže, syndrom dráždivého tračníku a zvýšená střevní propustnost (z angl. leaky gut). Po staletí byl kefír tradičně užíván v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na imunitu. Tento fermentovaný nápoj je plný živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními  (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu.


Vodní kefír: fermentovaná bomba nejen pro vegany

Vodní kefír: fermentovaná bomba nejen pro vegany

Co je vodní kefír? Veganská alternativa k mléčné klasice. Jemně perlí na jazyku, je bohatý na hodné probiotické bakterie a jeho výslednou chuť můžete ovlivnit použitým ovocem. Vitamínový shot, který si vyrobíte přesně podle své chuti, s minimem úsilí a za babku. Vyzkoušejte naši oblíbenou kombinaci zázvor + citron + tymián. Vaše střeva budou skákat radostí. Jdete do toho?


Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky

Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky

Fermentovaná příbuzná vodního kefíru – kombucha – je pro spoustu z nás známějším nápojem. Jaký je mezi kombuchou a vodním kefírem rozdíl? Jaké jsou jejich prospěšné účinky? Kdy se hodí více kefír a kdy kombucha? Tak šup, čtěte.


Čerstvý tvaroh či sýr z kefíru pro slané i sladké recepty

Čerstvý tvaroh či sýr z kefíru pro slané i sladké recepty

Srazil se vám kefír na tvaroh a syrovátku? Tohle je nejlepší způsob, jak srážení kefíru (přefermentování) využít ve váš prospěch. Kefírový tvaroh / sýr (konzistenci si určíte sami) chutná báječně jemně a jde využít na sladké i slané recepty. Věřím, že si jej zamilujete stejně jako my :)


Kefírová citronáda

Kefírová citronáda

Neobyčejná citronáda, správně kyselkavá, lehce nasládlá a hlavně - živá díky vodnímu kefíru.


Bezový kefír

Bezový kefír

Limonáda, která nesmí v létě chybět - bezová kefírovka!


Mléčný kefír - fermentace a trable

Mléčný kefír - fermentace a trable

„Ten kefír se asi zkazil, srazil se. Oddělila se vodabílá hmota.“

Stalo se vám to? Nám několikrát. Kefír se nezkazil, ale přefermentoval. Mohou za to vysoké teploty i jiné faktory. Kefír nevyhazujte a čtěte!

Další