Domácí kefír - zdroj přirozených probiotik pro zdravá střeva - Skladem

Pomocí živých kultur WUGI si doma připravíte zdravý probiotický kefír. Z mléčných kultur tradiční mléčný kefír a z vodních veganský kefír z vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy.

Stačí vám smíchat kultury a zvolenou tekutinu a kefírové kultury se pustí do fermentace. Kefír je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, vitamínů a minerálů, které tělu prospívají.

100% organické   bez sóji   bez GMO   bez lepku  vegan  bez laktózy

Pro přípravu je ideální pevná WUGI sklenice s patentním uzávěrem a ryskami. Kefír chutná skvěle s lyofilizovaným ovocem, které podporuje prospěšné živé kultury a vám dodá další vitamíny.

Proč dlouhodobě pít domácí kefír?

  • Podporuje mikrobiom, zdraví střev – sídlo imunity a celkové zdraví
  • Je bohatý na zdraví prospěšné živé kultury - probiotika
  • Je snadno stravitelný
  • Dodá vám vitamíny, minerály a důležitá postbiotika podporující zdravé střevní prostředí
  • Je čerstvý a živý 
  • Je vhodný pro celou rodinu, maminky i děti
  • Dodá skvělou chuť i probiotika do vašich kaší, smoothie, zmrzlin či dresinků, vyrobíte s ním sýry, pomazánky nebo zfermentujete těsto. Pojďte tvořit zdravé recepty

Chcete vědět víc? Mrkněte se na Tipy ke kefíru a nejčastější otázky.

Jak na vodní kefír - v jedné minutě:

Jak na mléčný kefír - v jedné minutě:

Články


7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev

7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev

Po staletí byl kefír tradičně užívaný v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na zdraví. Tento fermentovaný nápoj je plný živých kultur (prospěšných probiotik), živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu. Jednotlivé kysané mléčné výrobky se mezi sebou liší na základě použitých mikroorganismů, obsahem tuku, konzistencí a tím jak působí na naše zdraví. 


Vodní kefír: fermentovaná bomba nejen pro vegany

Vodní kefír: fermentovaná bomba nejen pro vegany

Co je vodní kefír? Veganská alternativa k mléčné klasice. Jemně perlí na jazyku, je bohatý na hodné probiotické bakterie (živé kultury) a jeho výslednou chuť můžete ovlivnit použitým ovocem. Vitamínový shot, který si vyrobíte přesně podle své chuti, s minimem úsilí a za babku. Vyzkoušejte naši oblíbenou kombinaci zázvor + citron + tymián. Vaše střeva budou skákat radostí. Jdete do toho?


Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky

Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky

Fermentovaná příbuzná vodního kefíru – kombucha – je pro spoustu z nás známějším nápojem. Jaký je mezi kombuchou a vodním kefírem rozdíl? Jaké jsou jejich prospěšné účinky? Kdy se hodí více kefír a kdy kombucha?


Čerstvý tvaroh či sýr z kefíru pro slané i sladké recepty

Čerstvý tvaroh či sýr z kefíru pro slané i sladké recepty

Srazil se vám mléčný kefír na tvaroh a syrovátku? Nebo máte přebytek mléčného kefíru? Nezoufejte, tohle je nejlepší způsob, jak srážení kefíru (přefermentování) využít ve váš prospěch. Kefírový tvaroh nebo sýr (konzistenci výsledného tvarohu si určíte sami) chutná báječně jemně a jde využít na sladké i slané recepty. Věříme, že si jej zamilujete stejně jako my. Připraveni na dobrodružství s výrobou kefírového tvarohu? Přečtěte si návod krok za krokem, jak ho zpracovat.


Kefírová citronáda

Kefírová citronáda

Neobyčejná citronáda, správně kyselkavá, lehce nasládlá a hlavně - živá díky vodnímu kefíru.


Bezový kefír

Bezový kefír

Limonáda, která nesmí v létě chybět - bezová kefírovka!


Mléčný kefír - fermentace a trable

Mléčný kefír - fermentace a trable

Je kefír zkažený? Vypadá divně. Srazil se. Oddělila se voda a bílá hmota. Stalo se vám to? Nám několikrát. Kefír se nezkazil, ale přefermentoval. Mohou za to vysoké teploty i jiné faktory. Kefír nevyhazujte a čtěte. Dají se z něj vykouzlit úžasné dobroty.

Další