Oslavte s námi nadcházející Světový den mikrobiomu. Ke každé objednávce nad 700,- dostanete dárek vodní nebo mléčné kefírové kultury na zkoušku dle vlastního výběru (zvolíte v košíku). Platí do 26.6.

Zdravé klouby, zdravý pohyb

Kyselina hyaluronová, kolagen a vitamin C - ta pravá kloubní výživa

Pro klouby a zdravý pohyb je důležitý příjem živin, zejména kolagenu, vitaminu C a kyseliny hyaluronové (zde prášková směs, zde kapsle). Pro podporu zdraví kloubů se zaměřte na dostatečný příjem protizánětlivých látek ve stravě i pomocí doplňků, zejm. je vhodné doplňovat omega 3 EPA a DHA. Dbejte na kvalitní pestrou stravu s dostatkem zeleniny, ovoce, bylinek a koření s přidáním látek, jako je kurkumin a resveratrol.

K čemu potřebujeme kolagen?

Kolagen najdeme v těle v kůži, kostech, sliznicích, chrupavkách, svalových buňkách a nervových tkáních. Má důležitou roli při hydrataci vlasů a pokožky. Dostatek kolagenu je nezbytný pro zdravý pohyb bez bolesti, pevnou a pružnou pokožku a při redukci akné. Je významnou výživou sliznic trávicího traktu a doporučujeme jej při zvýšené střevní propustnosti. 

Výhodou hydrolyzovaných kolagenů je jejich rychlá vstřebatelnost, vysoká biologická aktivita a okamžitá rozpustnost ve studené vodě. S věkem kolagen v těle ubývá a je na místě jej doplňovat. Produkci kolagenu v těle podpoříme také dostatečným příjmem vitaminu C.

MycoFlex je cílená směs s obsahem chondroprotektivních látek pro podporu kostí a chrupavek.

Články


Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)

Ovoce, želatina, med. A zdravé bonbony jsou na světě. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte různé druhy ovoce, přidejte preferované sladidlo a citron podle kyselosti ovoce. Pokud si je doplníte ještě o prášek z Aceroly s trochou vodního kefíru, probiotická verze plná vitaminu C je na světě. Nepotřebujete žádné speciální silikonové formy na gumové medvídky nebo žížalky.


Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.


Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších

Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších

Často se stává, že především ve snídaních je opomíjeno dostatečné množství bílkovin. Snídaně je první jídlo dne a měla by vás zasytit na celé dopoledne. Pokud máte po snídani hlad už za 2 hodiny, cítíte propad energie nebo nálady, potřebujete přes den častěji jíst či vás trápí chutě, odpoledne zažíváte propad ve fyzické či psychické výkonnosti nebo se večer potřebujete "dojíst", může to značit nedostatek bílkovin v prvním jídle dne. Vejce, kvalitní pečivo se šunkou, sýrem, paštikou či luštěninovou pomazánkou jsou většinou bohaté na bílkoviny (ačkoli to není záruka!), ale jak je to se snídaňovou kaší?