Kolagen je zdrojem bílkovin a výživy pro celé tělo - klouby, kosti, kůži, sliznice, chrupavky, svaly i nervové tkáně. Hraje velmi důležitou roli při posílení struktury a hydratace pokožky a vlasů. Dostatek kolagenu je nezbytný pro zdravý pohyb bez bolesti, pevnou a pružnou pokožku a redukci akné. Je důležitou výživou sliznic trávicího traktu a doporučujeme jej při zvýšené střevní propustnosti. V těhotenství pomáhá kolagen předcházet striím.

S věkem dochází k úbytku kolagenu. Kolagen je proto vhodné doplňovat. Produkci v těle podpoříme také dostatečným příjmem vitaminu C.

Výhoda hydrolyzovaných kolagenů oproti nativní (přírodní) formě spočívá v jejich skvělé vstřebatelnosti, vysoké biologická aktivitě a v okamžité rozpustnosti ve studené vodě.

Želatina je zdrojem přírodního kolagenu, ale naopak od hydrolyzovaných kolagenů se hodí pro kulinářské užití, jelikož tuhne.

Pokud si nejste s výběrem či dávkováním jisti, napište nám do poradny.

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)

Ovoce, želatina, med. A zdravé bonbony jsou na světě. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte různé druhy ovoce, přidejte preferované sladidlo a citron podle kyselosti ovoce. Pokud si je doplníte ještě o prášek z Aceroly s trochou vodního kefíru, probiotická verze plná vitaminu C je na světě. Nepotřebujete žádné speciální silikonové formy na gumové medvídky nebo žížalky.


Jahodové smoothie s banánem

Jahodové smoothie s banánem

Smoothie bowl, smoothie pudink nebo jednoduše rozmixované ovoce obohacené o kolagen, želatinu a zdobené kokosovými chipsy. Výživné, připravené raz dva z jakéhokoliv ovoce a v mléčné i bezmléčné variantě. V obou případech vám doplní prospěšná probiotika. Jednoduchá a rychlá snídaně nebo svačina, která na vás počká v lednici a ráno jen vezmete s sebou nebo nabalíte dětem do školy. 


Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších

Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších

Často se stává, že především ve snídaních je opomíjeno dostatečné množství bílkovin. Snídaně je první jídlo dne a měla by vás zasytit na celé dopoledne. Neustálá potřeba svačin může na nedostatečné množství bílkovin ukazovat. Vejce, kvalitní pečivo se šunkou, paštikou či luštěninovou pomazánkou jsou většinou bohaté na bílkoviny, ale jak je to se snídaňovou kaší? 


Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.