Hydrolyzované kolageny a želatina - kvalitní výživa, zdravý pohyb, krásná pleť - Great Lakes Wellness

Články

Podpora před a po operaci

Podpora před a po operaci

Často nám chodí dotazy ohledně vhodné podpory před i po operaci u dospělých i dětí. Ať už je to větší operace nebo jednoduchý zákrok, vždy je dobré podpořit regeneraci. Každý jsme navíc jiný a na každého vytváří operace jiný tlak, proto to může zamávat i s vaší psychikou. Přinášíme vám proto několik režimových opatření a účinné doplňky stravy, které podpoří hojení po operaci a pomohou také v případě potřeby zklidnit vaši mysl.


Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)

Domácí želatinové bonbony (probiotické, s vitaminy)

Ovoce, želatina, med. A zdravé bonbony jsou na světě. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte různé druhy ovoce, přidejte preferované sladidlo a citron podle kyselosti ovoce. Pokud si je doplníte ještě o prášek z Aceroly s trochou vodního kefíru, probiotická verze plná vitaminu C je na světě. Nepotřebujete žádné speciální silikonové formy na gumové medvídky nebo žížalky.


Jahodové smoothie s banánem

Jahodové smoothie s banánem

Smoothie bowl, smoothie pudink nebo jednoduše rozmixované ovoce obohacené o kolagen, želatinu a zdobené kokosovými chipsy. Výživné, připravené raz dva z jakéhokoliv ovoce a v mléčné i bezmléčné variantě. V obou případech vám doplní prospěšná probiotika. Jednoduchá a rychlá snídaně nebo svačina, která na vás počká v lednici a ráno jen vezmete s sebou nebo nabalíte dětem do školy. 


Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších

Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších

Často se stává, že především ve snídaních je opomíjeno dostatečné množství bílkovin. Snídaně je první jídlo dne a měla by vás zasytit na celé dopoledne. Pokud máte po snídani hlad už za 2 hodiny, cítíte propad energie nebo nálady, potřebujete přes den častěji jíst či vás trápí chutě, odpoledne zažíváte propad ve fyzické či psychické výkonnosti nebo se večer potřebujete "dojíst", může to značit nedostatek bílkovin v prvním jídle dne. Vejce, kvalitní pečivo se šunkou, sýrem, paštikou či luštěninovou pomazánkou jsou většinou bohaté na bílkoviny (ačkoli to není záruka!), ale jak je to se snídaňovou kaší? 


Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.