Oslavte s námi nadcházející Světový den mikrobiomu. Ke každé objednávce nad 700,- dostanete dárek vodní nebo mléčné kefírové kultury na zkoušku dle vlastního výběru (zvolíte v košíku). Platí do 26.6.

Čaje, kakao a nekáva - BIO - CZ-BIO-003

Milujete kávu, ale chcete omezit kofein? Nebo hledáte nějaký zdravý přírodní nápoj? Zkuste bezkofeinovou alternativu kávy Coffree. Chuťově vyladěná čistě přírodní směs z kořenů pampelišky a čekanky krásně voní, chutná a navíc podporuje trávení, metabolismus, funkci jater a pomáhá s regulací hmotnosti. Působí prebioticky a podporuje zdravý střevní mikrobiom.

Pro milovníky kakaa nebo horké čokolády máme hned několik tipů. Neslazené RAW kakao, přírodní, nealkalizované, plné chuti a prospěšných antioxidantů. Horkou bio čokoládu Ajala Elixír podobnou "granku", avšak složení je jen bio čokoláda a trocha bio třtinové šťávy. A nakonec krásné hoblinky bio horké tmavé čokolády od Šufana, která je nejen super nápoj, ale slouží úžasně i na zdobení dezertů.

A pro milovníky čajů máme kořeněné čaje a kakao TOMCHAi podle ajurvédských receptur pro zdravé trávení, imunitu a harmonizaci mysli. Jsou z pečlivě vybraných ingrediencí, ručně míchané a balené v plně kompostovatelných obalech.

Články

Jak poznat kvalitní čokoládu

Jak poznat kvalitní čokoládu

Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.


Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)

Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)

Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?


Nutellová zmrzka s kousky čokolády (vegan, probiotická)

Nutellová zmrzka s kousky čokolády (vegan, probiotická)

Vegan probiotická zmrzlina s lahodnou chutí Nutelly díky kombinaci Bio 70 % čokolády a lískových oříšků. Takové zdravé mlsání vám v létě nesmí chybět. Ve zmrzlině e pouze sušená třtinová šťáva z horké 70 % čokolády Ajala a banán, které ji dělají příjemně sladkou, zároveň vláknina z banánu zpomaluje vstřebávání cukru do těla. Obsahuje spoustu bílkovin a zdravých tuků z ořechového másla a cenné flavonoidy, minerály a antioxidanty z čokolády.


Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)

Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)

Smíchat a zamrazit. Tak jednoduché domácí zmrzliny jsou. S kupovanými se nedá srovnat - neobsahuje žádná aditiva, emulgátory, dochucovadla, tuny cukru, zahušťovadla a vylepšovače struktury, nekvalitní rostlinné oleje nebo jiné nevhodné složky - tedy nic, co by poškozovalo mikrobiom, střeva a naše zdraví. A příchutě můžete vylepšovat na různé způsoby. Inspirujte se.


Čokoládové smoothie (vegan): zdravá slaďárna

Čokoládové smoothie (vegan): zdravá slaďárna

Čokoládové smoothie s kokosovým kefírem (vegan) – to pravé mlsání pro ty, co myslí na zdraví svých střev i pro ty, kteří spěchají a nepečou. Probiotický kefír, prebiotika z ovoce i komplexní bílkoviny z konopného semínka – vhodné jako snídaně, svačina i dezert do skleničky.